Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum să faci paste carbonara

Reţetă autentică de paste carbonara se transformă şi este ridicată la rang de artă. Află mai jos cum poţi face o reţetă foarte simplă, dar totodată sofisticată de paste carbonara.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 07.02.2022 , 13:33

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Chef Cristiano: Să fim clari, o să facem o reţetă inspirată de carbonara pentru că, pastele carbonara în sine sunt de neatins. Luăm o oală mică, iată. Crustă de parmezan. Răzuiţi-l bine pentru a îndepărat impurităţile. O aducem la fierbere, apoi coborâm temperatura, iar când crusta de parmezan se topeşte iar bulionul devine tulbure înseamnă că este gata. Apoi guanciale. Guanciale este folosit la fel ca în varianta clasică. Nu îl lăsăm să se prăjească. 

Avem nevoie de o oală. Iată! Tăiat destul de gros. Apoi am ales paste ditali, o formă de paste care din păcate este foarte subestimată. Când eram copii mâncam foarte mult din acest tip de paste. Unu, doi, trei, în apă! De data asta luăm un ou întreg. Îl batem. Piper. Mai batem asta puţin.

Aşadar, guanciale este gata, bulionul este gata. Aici chiar trebuie să vezi grăsimea. Guanciale. Pecorino. Şi parmezan. Acum hai să gustăm. Iar în acest moment o să facem o straciatella clasică: bulion, ou bătut. Gustaţi. Pastele sunt gata. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Reţete » Cum să faci paste carbonara