Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum să prepari brioşe cu sirop de arţar

Reţeta de brioşe dulci cu sirop de arţar este foarte uşoară, foarte rapidă iar brioşele ies delicioase, moi şi fragede. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 12.11.2021 , 13:38

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Pentru reţeta noastră avem nevoie de: 250 de grame de făină, 120 de grame de zahăr brun, 60 de grame de smântână, 180 ml de lapte, 170 ml de sirop de arţar, jumătate de linguriţă de extract de vanilie, un ou mare la temperatura camerei, 2 linguriţe de praf de copt cu puţină lămâie, 130 de grame de unt topit şi jumătate de linguriţă de sare. 

Într-un bol încăpător combinăm făina, sarea şi zahărul brun. Apoi adăugăm laptele, untul, siropul de arţar, vanilia, câteodată mai dăm şi pe lângă. Oul şi smântâna. Le omogenizăm cu mare atenţie să nu omogenizăm în exces. Dacă nu aveţi mixer ne descurcăm perfect şi cu o lingură de lemn. 

Praful de copt îl activăm cu puţină lămâie şi îl amestecăm să se dizolve. Apoi acesta este şi el adăugat. Umplem brioşele cu aluat lăsând puţin spaţiu să nu dea pe dinafară. 

Vezi și

Pentru toping avem nevoie de 2 linguri de unt rece, 2 linguri de nucă, jumătate de linguriţă de scorţişoară, 3 linguri de zahăr şi 3 linguri de făină. Punem făină, zaharul şi untul rece.  

La aluatul fărămicios adăugăm scorţişoară şi nucă şi amestecăm bine. Iar aceasta va fi presărată peste suprafaţa brioşelor. Apoi le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru timp de 16 până la 20 de minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Reţete » Cum să prepari brioşe cu sirop de arţar