Antena Meniu Search
x

Video Cum să prepari pandoro după o reţetă originală italiană

Pandoro sau în traducere pâinea aurie, este desertul care nu lipseşte de pe masa de Crăciun în familiile din Italia. Şi uşor, uşor, a ajuns să fie cunoscut şi în România. Mai ales atunci când dorim să facem un cadou inspirat. Este modelat după munții de lângă Verona, unde a fost creat prima dată, iar italienii îl decorează cu zahăr pudră ca să imite zăpada. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 08.12.2021, 14:22

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Chef Antonio: Când vorbim despre pandoro, trebuie să vorbim neapărat despre interior. Putem începe să frământăm. Folosim făină, apoi ouăle şi lăsăm frământăm. După aproximativ 15 minute, adăugăm unt. În acest punct, putem adăuga zahărul şi încă o mică parte de ouă, lăsând la frământat încă 5 minute. Adăugăm toate aceste ingrediente într-un mixer şi le amestecăm până când obţinem o masă omogenă. 

În continuare trebuie să ne amintim să punem totul la frigider pentru ca grăsimile să se cristalizeze. Acoperim untul cu folie. În acest moment vom pregăti formele de care vom avea nevoie ulterior pentru a permite pandoro-ului nostru să crească. Odată ce masa este omogenă putem adăuga emulsia pe care am făcut-o înainte. 

Le punem în forme şi le lăsăm să crească timp de 12-14 ore. Un truc important este să facem găuri în pandoro înainte să-l punem la copt ca să iasă aerul din interior. După acest procedeu, putem pune pandoro la cuptor. Timpul de gătire pentru bucăţile de 1 kilogram este de aproximativ 50-55 de minute, la o temperatură de 160 de garde. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Reţete » Cum să prepari pandoro după o reţetă originală italiană