Antena Meniu Search
x

Video Topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume. Cu ce delicatese se află România pe locul 22

Gurmanzii din toată lumea au votat țările cu cele mai apreciate preparate culinare și produse alimentare. În unele cazuri, nu neapărat cele mai bune sau sănătoase. 

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 17:01

Vezi și

Bucătăria mediteraneeană

Bucătăria mediteraneeană, recunoscută pentru alimentele proaspete, este în continuare considerată cea mai bună din lume, dacă facem suma bucătăriilor deschise la Marea cea Mare, aşa cum numeau anticii meditarana. Dincolo de fructele de mare, cu numeroase specialități de produse lactate, dar și cu paste și pizza, Italia ocupă prima poziție. Pe locurile doi și trei urmează Grecia și Spania.

Bucătăria românească

Și România se află sus de tot în acest clasament. Din 95 de locuri, țara noastră ocupă poziția 22, imediat după Ungaria. Printre produsele tradiționale remarcate la noi sunt enumerate salamul de Sibiu, ciorba de fasole în pâine, micii, mămăliga, drobul sau cozonacul. Remarcabil este și faptul că bucătăria românească a primit mai multe voturi decât țări renumite pentru specialitățile lor. Cum ar fi cea din Thailanda - care ocupă locul 30, Austria - poziționată pe 33 - și chiar înaintea bucătăriei libaneze care s-a situat de această dată abia pe locul 40.

Bucătăria americană

O altă poziţionare pe care am putea s-o catalogăm controversată este cea a Statelor Unite ale Americii care - cu burgeri sau coaste barbeque - a reușit să se claseze pe locul 8. Adică înaintea bucătăriei franceze, cea care a dat, până la urmă lumii dimensiunea bucătăriei ca artă! Şi să nu uităm, e totusi, ţara în care s-a deschis primul restaurant din lume. Anul acesta i-au fost însă apreciate, se pare că nu îndeajuns, deserturile fine şi brânzeturile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Reţete » Topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume. Cu ce delicatese se află România pe locul 22