Antena Meniu Search
x

Video 120 de kilograme de medicamente, distruse la Spitalul Judeţean din Reşiţa după ce au expirat. Între timp, pacienţii vin cu pastilele de acasă

În timp ce pacienţii sunt nevoiţi deseori să îşi cumpere singuri tot ce au nevoie, la Spitalul Judeţean din Reşiţa 120 de kilograme de medicamente au fost distruse, după ce au stat pe rafturi până când au expirat. De multe dintre ele pur şi simplu a uitat toată lumea. Vorbim de antivirale, antibiotice, dar şi medicamente din programele de HIV-SIDA  sau TBC. Acum spitalul face anchetă.

de Redactia Observator

la 13.09.2022, 20:13

Vezi și

Aşa arată biletul primit de unul dintre pacienţii internaţi în secţia de cardiologie de la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

Reporter: Pe aceste de unde l-aţi primit ?

Pacient: De la asistentă, infimiera l-a scris.

Reporter: Ca să cumpăraţi medicamente pentru cine?

Pe acelaşi subiect

Pacient: Pentru ea... 

Reporter:: Ca să cumpăraţi medicamente? Dar sunteţi internată aici?

Pacient: Da, da.

Reporter:  E prima dată când primiţi?

Pacient: E a doua oară... e al doilea 

Ca în spitale nu sunt niciodată suficiente medicamente sau materiale sanitare nu mai e demult o noutate. Nu de puţine ori medicii se văd nevoiţi să amâne intervenţii pentru simplul fapt că n-au suficiente resurse. 

Elena Crașovan - fiică pacient: Tatăl meu a fost luni la spital pentru că deja era programat pentru o operaţie la prostată, secţia Urologie. A ajuns acolo şi a fost înştiinţat de domnul doctor că nu se poate opera din cauză că lipseşte aparatura, lipsesc medicamente, lipsesc anumite lucruri de la sala operatorie. 

Cosmin Librimir - manager Spitalul Județean Reșita:  Este o realitate cruda si anormala pe care eu nu o sa o accept de acum inainte. 

Medicamente expirate în spital

În timp ce pacienţii primesc liste cu medicamentele pe care trebuie să şi le cumpere singuri, spitalul a distrus peste 120 de kg de pastile expirate în valoare de peste 200 de mii de lei.

Alte medicamente, în valoare de 400 de mii de lei, au ajuns la alte unităţi sanitare ca să fie utilizate rapid, să nu ajungă la data de expirare. Cu medicamente distruse sau trimise la alţii, acum spitalul din Reşiţa trebuie să-şi refacă stocurile. Îi lipsesc pastile în valoare de şase sute de mii de lei. 

Culmea, au fost situaţii în care medicamentele au ajuns să expire pe rafturi, doar pentru simplul fapt că a uitat toată lumea de ele. Asta deşi ar fi existat pacienţi care să le folosească. Doar că medicii din secţii habar n-aveau că au ce le trebuie în spital. 

Cosmin Librimir - manager Spitalul Județean Reșita:  Am demarat o ancheta interna si am aflat ca aceste medicamente care au fost distruse sunt intr-o preponderenta spre cele care se administreaza spre cardiologie, au mai fost antibiotice. 120 de kg la nivelul unui spital ce inseamna? Inseamna destul de mult s-au comandat cantitati mai mari care nu au putut fi folosite  

Medicamentele la limita termenului de expirare au ajuns la spitale din Bucureşti, Giurgiu sau Constanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » 120 de kilograme de medicamente, distruse la Spitalul Judeţean din Reşiţa după ce au expirat. Între timp, pacienţii vin cu pastilele de acasă