Antena Meniu Search
x

Video 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu au fost produse în ultimele 13 zile, în România. Comprimatele vor ajunge la populație în cazul unui incident nuclear

Avem cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu promise de Ministerul Sănătăţii. S-a lucrat zi și noapte în ultimele doua săptămâni pentru producerea pastilelor și suplimentarea stocurilor de la direcţiile de sănătate publică. Iodura de potasiu ar urma sa ajungă la populaţie doar în caz de nevoie, în eventualitatea unui incident nuclear. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.03.2022, 20:19

Vezi și

Potrivit reprezentanților companiei Antibiotice din Iași cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu de 65 de miligrame vor fi distribuite către cele 42 de direcții de sănătate publică din țara. Pana pe 28 Martie acestea vor fi deja în depozitele DSP. 

Producția a început pe 8 Martie, pentru refacerea stocurilor. În cele 13 zile s-a lucrat non-stop, în trei schimburi pentru a fi gata cât mai repede comprimatele necesare in cazul unei situații de urgență de natura nucleară. 

Numărul de angajați a fost in aceste zile suplimentat, iar de acum încolo producția va continua pentru ca iodura de potasiu sa ajungă si la alte state membre ale Uniunii Europene.

Pastilele vor fi oferite gratuit populației doar în cazul unui incident nuclear, reamintim astfel că nu se recomandă adminstrarea acestui medicament în mod preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu au fost produse în ultimele 13 zile, în România. Comprimatele vor ajunge la populație în cazul unui incident nuclear