Antena Meniu Search
x

9 cazuri de Covid cu tulpina Delta la Spitalul de Boli infecțioase din Iași. Un bărbat nevaccinat a făcut o formă severă de boală

Noua tulpină de coronavirus Delta a fost confirmată în cazul unui bărbat internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, starea acestuia fiind iniţial severă, dar s-a ameliorat în ultimele zile, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 16:08

9 cazuri de Covid cu tulpina Delta la Spitalul de Boli infecțioase din Iași. Un bărbat nevaccinat a făcut o formă severă de boală
9 cazuri de Covid cu tulpina Delta la Spitalul de Boli infecțioase din Iași. Un bărbat nevaccinat a făcut o formă severă de boală - Mediafax Foto / Dragos Pascaneanu / Hepta

Directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu a declarat miercuri că tulpina Delta este prezentă în judeţul Iaşi, fiind identificată în cazul unui bărbat din municipiul Paşcani, internat în prezent la spitalul ieşean.

"Pacientul a ajuns în stare gravă la noi. A necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă. Nu era vaccinat, iar în urma tratamentului starea lui s-a ameliorat. Va fi mutat de la Terapie Intensivă într-un salon obişnuit", a declarat medicul Florin Roşu.

Medicul Florin Roşu a spus că DSP Iaşi a efectuat ancheta epidemiologică în acest caz şi au fost identificaţi contacţii bărbatului. "Focarul de la Paşcani este ţinut sub control. Cert este că tulpina Delta este în circulaţie. Nu ştim despre existenţa altor focare, însă corpul medical rămâne vigilent", a mai spus directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

9 cazuri de Covid cu tulpina Delta la Spitalul de Boli infecțioase din Iași

Pe acelaşi subiect

”Sunt 9 cazuri Delta, 2 din Iași, nu au legătură unul cu altul şi 7 din Bacău. Analizele au fost făcute la Iași”, a explicat managerul Spitalului de boli infecțioase Iași. Până miercuri în judeţul Iaşi au fost înregistrate 42.430 de cazuri de Covid, rata de infectare fiind la un nivel minim, respectiv 0,02 la sută.

E alertă și  la nivelul județului Hunedoara din cauza variantei Delta 

E alertă la nivelul județului Hunedoara. Autoritățile sanitare spun că există posibilitatea că tulpina Delta a coronavirusului să fi ajuns în județ. Este vorba despre 3 persoane din municipiul Hunedoara dintre care una este internată în spital. Cei trei le-au declarat autoritățile că au intrat în contact la Brașov cu muncitori veniți din India. Conducerea prefecturii așteaptă rezultatele pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii, a transmis Szell Lorincz, subprefect Hunedoara.

57 de cazuri de îmbolnăvire cu varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate până în 27 iunie, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizând la începutul lunii iulie că există evidenţe de transmitere comunitară susţinută a variantei Delta în municipiul Piteşti şi în comune învecinate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » 9 cazuri de Covid cu tulpina Delta la Spitalul de Boli infecțioase din Iași. Un bărbat nevaccinat a făcut o formă severă de boală