Antena Meniu Search
x

Acreditarea Spitalului Floreasca, suspendată șase luni, după ce o femeie a ars pe masa de operație

Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată, astăzi, de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

de Redactia Observator

la 30.12.2019, 16:37

Ambulanțe în fața Spitalului de Urgență Floreasca
Acreditare suspendată pentru Spitalul de Urgență Floreasca din București - Arhivă Observator

Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată, astăzi, de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), după ce o femeie a ars pe masa de operație.

ANMCS a informat printr-un comunicat de presă că au exista numeroase nereguli în cadrul spitalului, iar tragedia în urma căreia o femeie de 66 de ani și-a pierdut viața a fost anunțată abia după o săptămână.

O pacientă de 66 de ani a suferit arsuri în timpul unei operaţii realizate la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar unitatea nu a notificat Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, aşa cum cere protocolul.

"Evenimentul mediatizat în prezent a fost raportat pe data de 29.12.2019, la 7 zile de la producerea acestuia. Având în vedere constatarea de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a apariţiei la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă Bucureşti a unui eveniment advers grav asociat asistenţei medicale neraportat de către unitatea sanitară în termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unităţilor sanitare acreditate aprobată prin Ordinul Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate nr. 639/2016, dar şi referatul Unităţii de Evaluare şi Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, vă comunicăm că ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti", se arată în comunicatul emis de ANMCS.

Pe acelaşi subiect

Ulterior, femeia care a suferit arsuri grave în timpul unei operații a murit, ancheta fiind preluată de seviciul Omoruri.

Cazul este cercetat şi de Ministerul Sănătăţii, ministrul Victor Costache anunţând că deja există un raport preliminar care scoate în evidenţă ”o cascadă de nereguli”.

Potrivit ANMCS, pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către ANMCS măsurile adoptate pentru remedierea neconformităţilor.

"Încetarea suspendării acreditării unităţii sanitare se constată prin ordin al preşedintelui ANMCS după verificarea remedierii neconformităţilor cuprinse în planul de măsuri. Remedierea deficienţelor care au dus la suspendarea acreditării reprezintă condiţia obligatorie în vederea iniţierii vizitei de evaluare a Spitalului Clinic de Urgentă Bucureşti în cadrul ciclului II de acreditare. Menţionăm că  Ministrul Sănătăţii a fost informat despre decizia de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgentă Bucureşti", se mai precizează în comunicatul de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Sanatate » Acreditarea Spitalului Floreasca, suspendată șase luni, după ce o femeie a ars pe masa de operație