Antena Meniu Search
x

Adriana Pistol şi Valeriu Gheorghiţă, despre efectul noilor restricţii. "Pandemia nu a trecut şi nici nu va trece în perioada următoare"

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a declarat că există o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri de COVID-19 în ţara noastră, dar această situaţie nu linişteşte autorităţile. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că pandemia nu a trecut şi nu va trece în perioada următoare.

de Redactia Observator

la 06.11.2021, 17:23

Adriana Pistol a declarat, sâmbătă, în cadrului Maratonului Informării, că dacă cifrele generale de infectare sunt în descreştere mai durează cel puţin două săptămâni până când se va observa şi o scădere a numărului de cazuri severe şi a deceselor. “Aceste cifre nu ne arată decât ceea ce observasem în urmă cu o săptămână, că există o tendinţă uşoară de descreştere a numărului de cazuri, dar sunt nici o formă încă nu ne liniştesc. Aceste noi măsuri care au fost implementate, putem să spunem că au început uşor,uşor să îşi facă efectul. Mai este mult până când putem să fim cu adevărat liniştiţi şi acel moment este foarte dependent întâi de toate, nu atât de numărul de infectări, cât de procentul celor care au forme de îmbolnăvire severe şi de numărul mare de decese. De obicei, chiar dacă cifrele generale de infectaţi sunt în descreştere, mai durează cel puţin două săptămâni până când vedem cu adevărat şi o descreştere a numărului de cazuri severe şi al deceselor, care după cum observaţi, în discordanţă cu descreşterea cifrelor de infectare, numărul de decedaţi rămâne încă crescut”, a afirmat Adriana Pistol.

Valeriu Gheorghiţă: "Pandemia nu a trecut şi nici nu va trece în perioada următoare"

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat la Maratonul Vaccinării, că deşi este o scădere vizibilă a numărului de cazuri de COVID, totuşi sunt mai multe condiţii în perioada următoare care pot duce la o creştere a acestora. “Aş vrea să mai menţionez faptul că totuşi avem într-adevăr această scădere vizibilă şi evidentă a numărului de cazuri, dar să nu uităm că începe iarna, copiii vor reveni la şcoală în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ cu prezenţa fizică, oamenii vor sta mai mult în spaţii închise, vor interacţiona mai mult, deci categoric din punct de vedere epidemiologic se întrunesc toate condiţiile pentru a creşte numărul de cazuri. Şi ceea ce vedem în Europa în celelalte ţări este o uşoară recrudescenţă a numărului de cazuri”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că pandemia nu a trecut şi va trece în perioada următoare. “De noi depinde cum va evolua din punct de vedere epidemiologic situaţia în perioada următoare şi cât de bine ne vom pregăti pentru următorul val pentru că pandemia nu a trecut şi nici nu va trece în perioada următoare. Virusul este supus acestor erori de copiere, este supus acestui risc de a acumula noi mutaţii şi nu este exclusă ipoteza în care peste câteva luni să ne confruntăm cu o variantă virală mult mai adaptată, mult mai evoluată, care să fie mai transmisibilă şi care poate chiar să genereze cazuri mai grave şi să scape de sub protecţia pe care astăzi o avem datorită vaccinurilor”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Adriana Pistol şi Valeriu Gheorghiţă, despre efectul noilor restricţii. "Pandemia nu a trecut şi nici nu va trece în perioada următoare"