Antena Meniu Search
x

Video "Alba-neagra" cu loteria pentru vaccinaţi. Nu se ştie când vor fi organizate, câte premii vor fi, iar pentru tichetele de masă nu sunt bani

Ultima zi de vară ne-a adus un număr record de infectări COVID: 1313 cazuri. Iar incidenţa în judeţul ilfov a trecut deja de 1. Între timp, Guvernul vrea să încurajeze vaccinarea, dar se joacă alba neagra cu loteria pentru imunizaţi. Nu se ştie când şi cum vor fi organizate tombolele, şi nici câte premii vor fi. Iar pentru tichetele de masă în valoare de 100 de lei nu sunt bani.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 31.08.2021, 19:57

Vezi și

Românii se visează deja marii câştigători ai loteriei vaccinării. Puţin peste 5,1 milioane de români au schema completă de vaccinare. Adică 31% din populaţia eligibilă. Aceşti oameni se pot înscrie la tombolă. Cei mai norocoşi vor câştiga premii în valoare de 1 milion de lei. Numai că autorităţile nu ştiu exact câte tombole vor fi organizate şi câte premii vor fi acordate. Au stabilit doar că oamenii se vor înscrie pe platforma de unde se descarcă şi certificatele covid. Nici ziua la care se va da startul nu a fost stabilită.

"Vor fi tombole periodice în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Valoarea premiilor de la tombolă va varia şi, de asemenea, ritmul extragerilor", a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii. Sunt multe necunoscute legate şi de acordarea tichetelor de masă. În valoare de 100 de lei, acestea vor putea fi folosite în magazine şi restaurante.

Deocamdată, n-a început tipărirea tichetelor de masă

"Întreabă dacă le avem şi noi. Atunci când le spunem că momentan nu sunt, unii sunt dezamăgiţi, unii nu spun nimic, alţii o iau în spirit de glumă şi spun că mai aşteaptă să crească un pic suma de pe ele", a declarat Lidia Radu, medic la un centru de vaccinare. Deocamdată, n-a început tipărirea tichetelor de masă. Ministrul Sănătăţii spune că, odată ce ordonanţa de urgenţă adoptată ieri va fi publicată în monitorul oficial, cei care se vor vaccina cu schema completă se pot înscrie pentru tichete. Va trebui să se întoarcă după ele la centrul de vaccinare atunci când vor fi gata.

"Acesta este un prim pas: să avem rectificarea bugetară, după care noi vom aloca buget direcţiilor de sănătatete publică", a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii. Autorităţile speră că astfel va creşte procentul celor care se vaccinează. De exemplu, în acest centru s-au vaccinat în luna mai peste 20 de mii de persoane. În august, mai puţin de 3.500. Între timp, a crescut îngijorător numărul infectărilor: sunt 1.313 în ultimele 24 de ore. Cel mai mare bilanţ din ultimele 4 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » "Alba-neagra" cu loteria pentru vaccinaţi. Nu se ştie când vor fi organizate, câte premii vor fi, iar pentru tichetele de masă nu sunt bani