Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila, despre cazul de variola maimuței din Ungaria: Virusul nu trece granița

Variola maimuţei a ajuns la graniţele României, însă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că acest lucru nu are niciun fel de relevanţă pentru ţara noastră. 

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 12:23

Alexandru Rafila, despre cazul de variola maimuței din Ungaria: Virusul nu trece granița
Alexandru Rafila, despre cazul de variola maimuței din Ungaria: Virusul nu trece granița - Hepta

Ungurii au înregistrat primul caz de variola maimuţei la un bărbat în vârstă de 38 de ani. Acum autorităţile sanitare investighează dacă acesta a călătorit sau nu în străinătate. Pe lângă asta, trebuie să se stabilească şi modul în care bărbatul a contractat virusul.

„Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță. Virusul nu trece granița. Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, spune Alexandru Rafila.

El afirmă că România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit.

„Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi o cotă parte similară cu populația României din totalul populației UE, deci probabil 2.00 de doze, cu precizarea că pentru un contact e necesară administrarea a două doze” încheie Rafila. 

Pe acelaşi subiect

OMS, noi precizări despre variola maimuţei

Vă reamintim că, în acest moment, virusul nu a fost depistat pe teritoriul României, însă, la nivel global, sunt deja peste 200 de cazuri. Ţările care au înregistrat cele mai multe cazuri de variola maimuţei sunt Marea Britanie, Spania şi Portugalia. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus duminică că variola maimuţei constituie ''un risc moderat'' pentru sănătatea publică la nivel global după ce au fost raportate cazuri în regiuni unde boala nu este întâlnită de obicei, informează Reuters, citat de Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Alexandru Rafila, despre cazul de variola maimuței din Ungaria: Virusul nu trece granița