Antena Meniu Search
x

Alimentația sănătoasă, vitală pentru femeile care își doresc să devină mame

Alimentația în timpul sarcinii. În epoca vitezei, cu puţin timp pentru ele şi mai mult pentru carieră, femeile se trezesc târziu că vor să devină mame. Iar atunci, se lovesc de o problemă: corpul nu le mai ajută, pentru că nu au avut grijă de el. În cele din urmă, trebuie să apeleze la artificii.

De Redactia Observator la 09.03.2019, 11:34
Vezi și

În epoca vitezei, cu puţin timp pentru ele şi mai mult pentru carieră, femeile se trezesc târziu că vor să devină mame. Iar atunci, se lovesc de o problemă: corpul nu le mai ajută, pentru că nu au avut grijă de el. În cele din urmă, trebuie să apeleze la artificii ca să rămână însărcinate. Totuşi, o dietă echilibrată poate face minuni!

Sunt momentele pe care nicio femeie nu le uită vreodată. Şi doar naşterea în sine le întrece, ca emoţie. Eliza le trăieşte la 39 de ani. Până acum a fost. prea ocupată să devină mamă aşa că nu şi-a pus problema vreunei pregătiri în acest sens. Cu atât mai delicate sunt acum schimbările pe care noul statut le cere.

Schimbarea ar trebui făcută însă. înainte. Iar medicii ne dau şi cea mai bună motivaţie pentru asta. Fertilitatea însăşi depinde în mare măsură de ce mâncăm.

După revolutie a crescut gradul de obezitate foarte mult, ține de faptul că suntem ocupați, sedentari și că mâncăm dezechilibrat, ce vedem la televizor. Deci, obiceiurile alimentare au migrat către junk food și industria alimentelor semipreparate. Mai avem stresul, e iarăși un element foarte important în infertilitate, găsim o grămadă de femei care se pregătesc sa facă o procedura de fertilizare în vitro, merg în concediu și se întorc cu o sarcină - doctor Chadi Muheidli, medic ginecolog

În România 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt afectate de infertilitate. Asta înseamnă aproape una din trei. Cauzele pot fi hormonale, medicale, anatomice, dar multe ţin doar de stres, sedentarism şi alimentaţia greşită.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Alimentația sănătoasă, vitală pentru femeile care își doresc să devină mame