Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Problema provocată de ambrozie, la Timişoara, ar putea fi rezolvată de un vaccin

Războiul timişorenilor cu ambrozia e în plină desfăşurare! Mai ales că planta la care sunt alergici 15 la sută dintre români continuă să trimită oamenii la camerele de gardă.

de Redactia Observator

la 30.08.2018 , 14:55

Războiul timişorenilor cu ambrozia e în plină desfăşurare! Mai ales că planta la care sunt alergici 15 la sută dintre români continuă să trimită oamenii la camerele de gardă. Problema cea mai mare este că, deşi autorităţile îi amendează pe bandă rulantă, proprietarii de terenuri pline de buruieni nu pot fi convinşi să le defrişeze.

In fiecare an, odata cu incalzirea vremii apare ambrozia. Este un cosmar pentru alergici. Indiferent de tratamentul pe care il iau pentru a mai ameliora simptomele, acestia au de suferit. Nasul curge neincetat ca atunci cand esti racit, iar ochii lacrimeaza abundent.

Ba mai mult, unii au probleme de respiratie. Legea ii obliga pe proprietarii de terenuri sa taie planta. Doar la Timisoara au fost date amenzi de peste o suta de mii de lei de la inceputul anului. 30 de detinatori de astfel de terenuri au ignorat avertismentele. Din fericire un grup de cercetatori din Timisoara sunt pe cale sa gaseasca leacul alergiei la ambrozie, printr-un vaccin. Lucreaza la tratament impreuna cu specialisti din Viena. Proiectul costa 2 milioane de euro. Pana atunci insa persoanele alergice la ambrozie nu pot decat sa se bucure ca vine toamna.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Sănătate » Problema provocată de ambrozie, la Timişoara, ar putea fi rezolvată de un vaccin