Antena Meniu Search
x

Video Aproape 70.000 de infecții respiratorii acute în doar o săptămână, anunță INSP

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat joi că, la nivel naţional, au fost raportate, în perioada 28 noiembrie - 4 decembrie, 69.699 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii, transmite Agerpres.

De Redactia Observator la 08.12.2022, 19:39
Vezi și

În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 33.067 de cazuri. Potrivit INSP, au fost raportate 14 cazuri confirmate de gripă (două cu virus AH3, două cu virus AH1, şapte cu virus gripal A nesubtipat şi unul cu virus gripal B).

De la începutul sezonului au fost raportate 34 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 18 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 9 cazuri cu virus gripal AH3, 6 cazuri cu virus gripal AH1, un caz cu virus gripal B.

În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 822 cazuri de gripă clinică comparativ cu 641 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 204 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.342.308 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 30 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Pe acelaşi subiect

Tripla epidemie în România

Alertă în spitalele de la noi: specialiştii se tem de o triplă epidemie fără precedent, după ce într-o săptămână s-au îmbolnăvit peste 100.000 de români.

Doctorii vorbesc despre cel mai agresiv val de viroze la copii din ultimul deceniu, cu secţii de terapie intensivă deja pline. Numărul bolnavilor se dublează de la o zi la alta. Medicii cred că virusurile sunt mai agresive, pentru că s-au modificat să reziste în competiție cu Covid.

Şi la camerele de gardă ale spitalele ajung bolnavi zi şi noapte. Şi mai grav, secţiile de terapie intensivă pentru copii sunt pline, iar medicii spun că triajul se face ca pe front. Trebuie să le găsească locuri cazurilor grave.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Aproape 70.000 de infecții respiratorii acute în doar o săptămână, anunță INSP