Antena Meniu Search
x

Video Specialiştii anunţă o triplă epidemie în această iarnă. Medicii se plâng că deja nu mai fac faţă numărului mare de îmbolnăviri în rândul copiilor

Spitalele de copii din Bucureşti au devenit neîncăpătoare pentru micii pacienţi cu viroze. Oamenii aşteaptă între patru şi şapte ore să intre la un medic. Numai în ultima săptămână au fost înregistrate 100.000 de cazuri de viroze şi infecţii respiratorii, de trei ori mai multe decât anul trecut. Doctorii spun că se anunţă o iarnă grea, în care ne ameninţă o triplă epidemie. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 02.12.2022, 19:24

Vezi și

Părinte: S-au făcut şapte ore de când sunt aici şi nu mai pot, nu înţeleg. Am intrat, ne-a consultat, tot aşteptăm după şapte ore. Sunt depăşiţi, nu ştiu ce să zic.  

Corina Petre a ajuns la spital cu ambii copii, unul de trei şi unul de 10 ani.  

Corina Petre, mamă: Ne punem răbdarea la încercare, băieţelul cel mic de trei ani  tuşeşete şi are mucişori şi cel mare la fel. La cel mare e mai greu că e disgnosticat cu astm. Medicii de familie au avut liber, nici medicul pediatru nu a răspuns, cred că din cauza zilelor acestora libere.

Prin acelaşi calvar trec sute de părinţi şi copii noapte de noapte în camerele de gardă din Capitală. Medicii sunt depăşiţi de numărul mare de cazuri. 

Pe acelaşi subiect

Asistentă: Este foarte aglomerat dar încercăm să facem faţă şi să-i rezolvăm pe toţi, foarte, foarte mulţi. Nu avem timp nici să bem apă.

Alexandra Enescu, pediatru IOMC: Au fost peste 100 şi ceva de prezentări, am pierdut şirul dar au fost foarte, foarte multe urgenţe. Cu insuficienţe respiratorii, au nevoie de oxigen.

Părinte: Din două în două minute tuşeşte, nu se opreşte. De la ora şase sunt aici, mai avem de aşteptat. 

Părinte: Suntem în spital de aproximativ şase ore şi simptomele cele mai grave ar fi febra, febra mare care nu trecea cu niciun antitermic, tuse, mucozităţi.

Reporter: Aţi încercat să contactaţi înainte medicul de familie, pediatrul?

Părinte: Da, sunt în vacanţă. 

Toate spitalele de pediatrie din Bucureşti sunt aglomerate

Toate spitalele de pediatrie din Bucureşti sunt la fel de aglomerate. La Grigore Alexandrescu timpul de aşteptare ajunge la patru ore, iar la Marie Curie la 5 ore.

Părinte: Aici este o sală de infecţie, nu un spital, fiecare are câte o viroză. Stăm, nu avem ce face, venim cu o problemă, plecăm cu alta.

Părinte: Patru, cinci ore, de la ora opt. Am venit cu ambulanţa ne-a adus aici şi aşteptăm sunt alţii mai înaintea mea. 

Unii părinţi stau în maşini până le vine răndul la consultaţie

Părinte: Am mai fost şi ieri, am stat de la 11 noaptea la patru dimineaţa, cu copil de nouă luni care vomita, temperatură. 

Părinte: Stau cu copilul în maşină, n-am ce să fac. 

Specialiştii spun că situaţia e cu atât mai complicată cu cât s-au suprapus multe virusuri care circulă

Adrian Marinescu, infecţionist: Vom avea cazuri de de sars-cov2, chiar dacă sunt uşoare de cele mai multe ori, vom avea gripă şi vom avea şi virusuri. Foarte multe virusuri care pot să pună probleme la un moment dat şi le vom avea pe toate. 

Şi alte ţări se confruntă cun val masiv de viroze. În Germania, secţiile de terapie intensivă pentru copii sunt la capacitate maximă. Iar medicii din Statele Unite vorbesc deja despre triplă epidemie, de coronavirus, gripă şi virus respirator sincițial .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Sanatate » Specialiştii anunţă o triplă epidemie în această iarnă. Medicii se plâng că deja nu mai fac faţă numărului mare de îmbolnăviri în rândul copiilor