Meniu LIVE
Search
x

Autorităţile anunţă suplimentarea numărului de paturi la Terapie Intensivă, pentru pacienţii cu Covid

Ministerul Sănătății a anunţat noi măsuri pentru creșterea capacităților de tratare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2, în secțiile de terapie intensivă din țară.

De Redactia Observator la 16.03.2021, 21:37

Numărul de paturi la Terapie Intensivă a fost suplimentat

Ministerul Sănătății precizează că, în urma discuțiilor, s-a decis ca aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulți și aproximativ 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienților COVID-19 să fie suplimentate în unitățile sanitare județene, urmând ca în perioada următoare unitățile sanitare să comunice Ministerului Sănătății posibilitățile de a suplimenta în continuare numărul acestora. Cele 140 de paturi identificate marţi se adaugă celor 50 de paturi de ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie neonatală și aproximativ 140 de paturi de terapie intemediară care au fost suplimentate luni în unitățile sanitare bucureștene. 

Ministerul Sănătății a subliniat necesitatea redistribuirii personalului medical la nivel județean și suplimentarea acestuia în secțiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal, precum și necesitatea reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare în vederea creșterii capacității de tratare a pacienților COVID-19 aflați în stare gravă. De asemenea, secretarul de stat Andreea Moldovan a transmis managerilor de spitale să identifice necesarul de ventilatoare și să solicite Ministerului Sănătății, prin Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, și Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei aparatura medicală necesară dotării paturilor de terapie intensivă.

Ministerul Sănătății atrage atenția că, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, alături de vaccinare, este nevoie în continuare de respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, purtarea măștii în spații publice, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele cu simptome să se adreseze de urgență medicului de familie sau autorităților medicale pentru testare și luare în evidență și să evite automedicația, astfel încât să nu se ajungă la dezvoltarea de forme grave ale bolii care să necesite internare în secțiile de terapie intensivă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Autorităţile anunţă suplimentarea numărului de paturi la Terapie Intensivă, pentru pacienţii cu Covid