Antena Meniu Search
x

Autoritățile se așteaptă la o explozie de cazuri de Covid în septembrie. Scenariul cel mai rău posibil: 4000 de spitalizați

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) estimează că vârful pandemiei ar putea să fie în România la finalul lunii septembrie, menţionând că în cel mai rău scenariu posibil ţara noastră ar putea ajunge la 4.000 de pacienţi spitalizaţi în perioadele de vârf pandemic.

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 14:58

Autoritățile se așteaptă la o explozie de cazuri de Covid în septembrie. Scenariul cel mai rău posibil: 4000 de spitalizați
Ioana Mihăilă - Hepta

Ioana Mihăilă a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă ca numărul de spitalizări COVID în valul patru să fie mai mic decât a fost în valul trei, relatează news.ro.

“Aşa cum ne uităm la celelalte ţări unde procesul de vaccinare a mers bine, numărul de cazuri spitalizate este mult mai mic decât numărul de cazuri spitalizate în cursul valului trei chiar dacă numărul de infectări a ajuns să fie similar cu ceea s-a întâmplat în valul trei. Ne aşteptăm ca numărul de infectări să fie mai mic acum decât în valul trei, chiar dacă s-ar putea să ajungem la un număr de infectări similar cu cel din valul trei, dar, pe de altă parte facem apel către populaţie să meargă să se vaccineze pentru că aceasta este singura măsură împreună cu respectarea distanţării şi portul măştii în interior, care ne poate feri de o încărcătură maximă a numărului de paturi şi a sistemului sanitar”, a afirmat ministrul Sănătăţii. 

Vârful pandemiei va fi în România la sfârşitul lunii septembrie

Mihăilă a menţionat că INSP estimează că vârful pandemiei va fi în România la sfârşitul lunii septembrie. 

Pe acelaşi subiect

“Ultima raportare de la Institutul Naţional de Sănătate Publică corectează de fapt o raportare anterior şi estimează că vârful s-ar putea să fie la finalul lunii septembrie, dar este o estimare. Ne putem aştepta să apară modificări faţă de această estimare, iar în scenariul cel mai rău posibil INSP apreciază că s-ar putea să ajungem la aproximativ 4.000 de pacienţi spitalizaţi în perioadele de vârf pandemic. Aceasta este scenariul cel mai rău posibil”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă: În acest moment nu se discută despre vaccinarea obligatorie

Ministrul Sănătăţii a anunţat că în acest moment nu se discută în ţara noastră de vaccinarea obligatorie, menţionând că speră ca cei care refuză să se vaccineze să aleagă această variantă şi nu pe cea a internării în spital. “În acest moment nu se discută despre vaccinarea obligatorie, dar sperăm totuşi că oamenii care acum refuză să se vaccineze să fie conştienţi de importanţa vaccinării şi să aleagă această variantă şi nu aceea a internării în spital pe o secţie de Terapie Intensivă infectaţi cu COVID, a lor sau a celor cu care vin în contact”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Sanatate » Autoritățile se așteaptă la o explozie de cazuri de Covid în septembrie. Scenariul cel mai rău posibil: 4000 de spitalizați