Video Băutura produsă în România care are efecte miraculoase pentru inimă. Concluzia la care au ajuns cercetătorii americani
Ţuica şi palinca românească sunt medicamente curate! O ştim din bătrâni, dar acum, confirmă asta şi americanii! Licorile noastre au fost subiect de studiu în State, iar concluziile sunt că pot fi sănătoase pentru organism, consumate cu moderaţie, bineînţeles. Mai exact, ne pot ajuta în afecţiuni ale inimii şi ale stomacului. Asta cred americanii. Românii completează: un pahar de ţuică ne aduce şi o stare de... fericire.
Cu cât băutura este mai bine făcută, cu atât este mai tare şi mai bună. La 58 de grade, consumată cu moderaţie, ar fi bună însă şi pentru organism. Potrivit cercetătorilor americani, un pahar cu ţuică poate proteja inima şi poate trata anumite probleme ale stromacului. În plus, cu pălincă se pot face frecţii pentru răceală şi circulaţia sângelui. O părere pe care şi specialiştii noştri o susţin.
Daniela Bălănucă, nutriţionist: Consumul moderat de alcool scade riscul de boală cardio vasculară, oferă protecţie neurologică, mai ales la persoanele trecute de 60 de ani.
Ce afecţiuni ar putea fi tratate cu ţuică
Un pahar cu ţuică pe zi... ţine doctorul deoparte. Este ceea ce spuneau şi bunicii noştri.
Angela Bertea, reporter Observator: Tuica de prune şi mierea de albine reprezintă o băutură pe care bătrânii o preparau ca un leac pentru diferite afecţiuni.
Reporter: Pentru ce ar fi bună ţuica?
Localnic: Digestiv. Se făceau tratamente cu miere de albine pentru stomac.
Localnic: Ţuica de sfeclă este bună pentru frecţiile la organismul uman. Ajută organismul să-şi dea drumul, dacă ai o umflătură.
Recomandările medicilor
Pe de altă parte, un lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea.
Irina Badrajan, medic de familie: Marea majoritate a bolilor sunt influenţate de alcool în cantităţi foarte mici. Cu cât cantitatea e mai mare şi e mai frecventă cantitatea de alcool duce la degradarea întregului organism. În cantităţi moderate, poate duce la crearea unei stări de bine, pe moment.
Anca Herea, psiholog: E un drog legal, accesibil şi acceptat social. Consumul zilnic de alcool e o problemă de dependenţă.
Pe scurt, indiferent de sortiment, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie şi doar ocazional.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰