Antena Meniu Search
x

Trei români infectați cu coronavirus, morți în străinătate, în ultimele 24 de ore

Trei români infectați cu coronavirus au murit în străinătate în ultimele 24 de ore, bilanțul total al deceselor dincolo de granițe ajungând la 91 de morți. 

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.05.2020, 12:59

Coronavirus în România
Români morți în străinătate, infectați cu coronavirus - hepta
  • 726 de pacienți infectați cu coronavirus au murit în țară.
  • Cei mai mulți români morți în străinătate sunt în Italia, 29.

Trei români de peste hotare care erau infectați cu coronavirus au decedat în ultimele 24 de ore, doi dintre ei în Italia, unul în Germania. Astfel, numărul total al românilor morți în străinătate a crescut la 91.

Grupul pentru Comunicare strategică a anunțat vineri că, în ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.348 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 271 în Germania, 71 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite și Suedia. 

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 91 de cetățeni români aflați în  străinătate, 29 în Italia, 19 în Franța, 26 în Marea Britanie, 8 în Spania, 4 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe acelaşi subiect

Până astăzi, 1 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.567 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.328 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 726 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea și Călărași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 327 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Trei români infectați cu coronavirus, morți în străinătate, în ultimele 24 de ore