Antena Meniu Search
x

BioNTech cere autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani ar putea avea la dispoziţie în curând vaccinul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech. În următoarele săptămâni, compania BioNTech va cere autorizarea vaccinului pentru această categorie de vârstă, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 17:42

Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani ar putea fi vaccinaţi cu serul BioNTech
Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani ar putea fi vaccinaţi cu serul BioNTech - Profimedia

Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech, care este aprobat în prezent pentru adulți și copii cu vârste de peste 12 ani, ar putea primi curând undă verde şi pentru copiii din categoria de vârstă 5-11 ani. Pregătirile pentru lansare sunt pe drumul cel bun, susţin pentru „Der Spiegel” doi dintre directorii companiei, potrivit Reuters.

„În următoarele săptămâni vom depune la autoritățile de reglementare rezultatele studiului nostru făcut pe copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și vom cere aprobarea vaccinului pentru această categorie”, a declarat Oezlem Tuereci, unui dintre fondatorii companiei farmaceutice germane BioNTech. Acesta a precizat că dozele de vaccin au fost adaptate pentru copii. „Lucrurile arată bine, totul merge conform planului”, a subliniat și Ugur Sahin, celălalt fondator BioNTech.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » BioNTech cere autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani