Antena Meniu Search
x

Video Boala misterioasă care i-a pus pe gânduri pe medicii din toată lumea a ajuns în România: "Sindromul plămânilor albi"

O pneumonie misterioasă pune pe jar medicii din toată lumea a ajuns şi în România. Organizaţia Mondială a Sănăţii a cerut explicaţii Chinei, după ce spitalele de acolo s-au umplut din cauza acestei boli. La fel ca în cazul COVID, pneumonia s-a răspândit deja în Europa şi Statele Unite. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 13.12.2023, 20:33

Vezi și

Noua formă de pneumonie, numită sindromul plămânilor albi, este provocată de bacteria Mycoplasma, care dă, iniţial, simptomele unei răceli banale: tuse, febră şi dureri musculare care se pot întinde pe câteva săptămâni. Între timp, însă, microbul atacă plămânii. Periculoasa boală se trasnmite foarte uşor, prin aer, dacă cineva tuşeşte ori strănută lângă noi. 

  • Andreea Petrescu, reporter Observator: Din 200 de urgenţe care ajung în fiecare zi aici la camera de gardă a Institutului Matei Balş, peste 20% sunt pneumonii, iar în cazul a 1-2 persoane aceasta penumonie este dată de mycoplasmă, iar persoanele respective au nevoie de spitalizare.

Tot organismul poate intra în colaps dacă pneumonia misterioasă nu este diagnosticată la timp

Medicii au avertizat că boala este rezistentă la 90% dintre medicamentele de pe piaţă. 

Pe acelaşi subiect
  • Adrian Marinescu, infecționist: Poate să fie o evoluţie destul de lungă pentru aceste simptome, chiar şi 10 zile şi că de multe ori, dacă nu pui un diagnostic la timp şi nu ai tratamentul corespunzător, lucrurile se pot complica, adică să fie o formă trenantă, să ajungi la diverse alte complicaţii. Reprezintă o problemă de diagnostic, de multe ori nu o identifici. Complicaţiile pot să ajungă la insuficienţă respiratorie, o infecţie generalizată, adică sepsis cu mycoplasma şi pacientul poate să ajungă într-o formă severă inclusiv la Terapie Intensivă.

Simptomele pneumoniei misterioase sunt mai grave la persoanele în vârstă, dar şi copiii care s-au luptat cu noul tip de infecţie respiratorie au avut probleme pulmonare severe.  

Pneumonia agresivă a pornit din China, unde spitalele sunt deja supraaglomerate din cauza ei

Peste şapte mii de oameni sunt internaţi zilnic. Masca de protecţie a redevenit obligatorie în spitale, mijloace de transport în comun şi insituţiile publice. Multe şcoli din Beijing au suspendat cursurile pe termen nelimitat.

Boala s-a extins deja pe continentul nostru, în Franţa, Suedia, Elveţia, Olanda, Italia şi Danemarca. Statele din Europa îşi fac deja stocuri de medicamente şi materiale sanitare pentru o posibilă epidemie, iar România se pregăteşte şi ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Boala misterioasă care i-a pus pe gânduri pe medicii din toată lumea a ajuns în România: "Sindromul plămânilor albi"