Antena Meniu Search
x

Video Nu mai sunt citostatice pentru bolnavii de cancer de la Institutul Oncologic din Capitală. Pe cine dă vina actuala conducere

O parte din bolnavii de cancer care sunt trataţi la Institutul Oncologic Bucureşti nu-şi mai pot continua tratamentul. Şi asta pentru că Institutul nu mai are citostatice în stoc. Conducerea spitalului dă vina pe fosta manageră.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 22.04.2021, 13:52

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Managerul spune că problema se va rezolva în aproximativ o săptămână şi că sunt 20 de pacienţi afectaţi de această criză. Oamenii au fost trimişi acasă, unii dintre ei şi-au cumpărat singuri medicamentele, iar banii le vor fi decontaţi.

În acest moment, din Institutul Oncologic Bucureşti lipsesc 16 citostatice. Unele dintre ele sunt folosite pentru copiii bolnavi de cancer. Alte 10 medicamente au fost transferate din alte spitale, iar în momentul în care Institutul Oncologic le va achiziţiona vor fi restituite.

Cum s-a ajuns în această situaţie

Managerul spune că nu are un contract cadru care să permită oricând achiziţia ci de fiecare dată se făceau licitaţii directe sau negocieri. În acest timp oamenii sunt disperaţi, se tem ca starea lor să nu se agraveze. Managerul spitalului spune că a luat legătura şi cu Ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a vrut să ştie ce citostatice lipsesc şi încearcă să le transfere din alte spitale de oncologie din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Nu mai sunt citostatice pentru bolnavii de cancer de la Institutul Oncologic din Capitală. Pe cine dă vina actuala conducere