Antena Meniu Search
x

11 cadre medicale răpuse de coronavirus. Moment de reculegere la serviciile de ambulanță

Serviciile de ambulanță din toată țara țin luni un moment de reculegere în memoria unui ambulanțier din Suceava, confirmat cu coronavirus, care a murit. 11 cadre medicale au fost răpuse de COVID-19 în România.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 10:11

Ambullanță în misiune pe un drum din Suceava
Un echipaj al ambulanței Suceava, echipat pentru protecție contra coronavirusului, e trimis într-o misiune, aprilie 2020 - Observator/Foto de Arhivă
  • Ambulanțierul de 61 de ani e al doilea deces de la SAJ Suceava.
  • Pe lista deceselor e și o infirmieră din Vaslui.

Ioan Irimescu, 61 de ani, era ambulanțier la SAJ Suceava. Serviciile de ambulanță din România țin un moment de reculegere, de 1 minut, luni, 4 mai, la ora 10.00.

Autoritățile române au dat și un comunicat cu privire la evenimentul solemn organizat luni dimineață.

”Anunțăm cu durere că a căzut la datorie al doilea erou din Serviciile Publice de Ambulanță, în lupta cu virusul COVID-19, ambulanțierul IRIMESCU IOAN, în vârstă de 61 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

 Dumnezeu să îl odihnească în pace şi să îl ierte! Veşnic va rămâne în memoria noastră ca un erou! Sincere condoleanţe familiei şi celor dragi!

 În toate Serviciile Publice de Ambulanţă este declarat doliu şi se va ţine un moment de reculegere de un minut, în data de 04 mai 2020, ora 10.00, când sirenele şi sistemele luminoase ale ambulanţelor vor funcţiona continuu în acel minut, când va începe serviciul de inmormantare, la cimitirul din comuna Arbore”, se afirmă în comunicat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ioan Irimescu este al doilea ambulanțier confirmat cu coronavirus care a murit în Suceava și, totodată, al doilea din România. Primul caz a fost al lui Cristian Stupiuc, de asemenea, de la Ambulanța Suceava. Decesul său a fost anunțat pe 7 aprilie și a fost considerat primul cadru medical infectat în România, care a murit.

”Decesul 773”

Numărul cadrelor medicale decedate în țara noastră din cauze legate de infecția cu COVID-19 a crescut la 11. Pe lista deceselor este și o infirmieră de 55 de ani din Vaslui, a cărei moarte a fost confirmată duminică. Pe lista oficială, este menționată ca decesul 773.

Deces 773: Femeie, 55 ani, județ Vaslui. Îngrijitor Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Internata în data de 23.04.2020 în Spital Municipal Bârlad - Boli Infecțioase, transferată în 26.04.2020 în ATI intubată și ventilată mecanic. Recoltare pentru COVID-19 în data de 22.04.2020. Rezultat pozitiv în data de 23.04.2020. Decedată în data de 02.05.2020. Comorbidități: Obezitate gr. I”, se afirmă în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » 11 cadre medicale răpuse de coronavirus. Moment de reculegere la serviciile de ambulanță