Antena Meniu Search
x

Video Campania de vaccinare s-a blocat: Centre desfiinţate, programari anulate din lipsă de vaccin. Rapelul cu AstraZeneca, amânat cu o lună

Apar blocaje în campania de vaccinare. Cei programaţi la rapelul cu AstraZeneca au fost trimişi acasă pentru că nu mai sunt vaccinuri în ţară. Autorităţile spun că nu e nicio problemă dacă rapelul se face cu o lună întâziere. Cale întoarsă au trebuit să facă şi cei care s-au vaccinat în urmă cu 3 săptămâni la maratonul de la Bibloteca Naţională. Centrele de aici s-au desfiinţat între timp.

de Redactia Observator

la 13.11.2021, 20:14

Vezi și

Camera ascunsă la centru de vaccinare: - Au venit oameni să vă întrebe de rapel?   

- Mulţi! 

- Au venit cred că peste 100, 200 de oameni. 

Aşa arată acum 3 săptămâni centrul de vaccinare de la Biblioteca Naţională. Aproape 6.000 de oameni se vaccinaseră la maratonul de trei zile ţinut aici. Astăzi, mulţi s-au întors pentru rapel. Supriză, centrul a fost desfiinţat. 

Pe acelaşi subiect

Pacientă-reporter: Pe sms am primit RoVaccinare! Am găsit: programarea doza a doua 13.11, ora 1 la Biblioteca Naţională.

-Şi v-aţi întors.

- Da! 

Reporter-pacient: - Şi ce v-au spus?

- Că e greşită informarea şi nu se face vaccin aici. După ce s-a făcut maraton acum 3 săptămâni nu se mai vaccinează.

Marta caută un alt centru de vaccinare împreună cu părinţii ei. Are 14 ani şi abia aşteaptă să intre în posesia certificatului verde. 

Copil: Nu mai pot să merg la mall, pot doar să merg la magazine stradale. 

Campania de vaccinare s-a blocat

Şi aceşti bărbaţi au făcut un drum degeaba la Bibliotecă. Asta deşi şi ei au primit un sms primit care i anunţa că rapelul poate fi administrat în acelaşi centru.

Pacienţi: Îţi recomandăm să te întorci la aceeaşi locaţie sau la oricare centru de vaccinare.

-  A fost puhoi de oameni. Întrebau ăştia: unde? Care ne-am vaccinat acum 3 săptămâni: unde mergem data viitoare? Nu era clar că tot aici trebuie să venim? 

Într-un răspuns pentru Observator corordonatorii campaniei de vaccinare susţin că sms-urile se trimit automat şi le recomandă oamenilor să meargă pentru rapel în oricare alt centru disponibil. 

Şi cei care sunt programaţi acum la rapelul cu AstraZeneca se lovesc de probleme: ultimul lot a expirat pe 31 octombrie, aşa că de la începutul lunii, doza a doua a fost amânată. 

Autorităţile spun că o nouă tranşă de vaccin ar urma să ajungă în câteva zile în ţară şi că rapelul poate fi amânat până la 12 săptămâni. Doar că pentru oamnei asta înseamnă că obţin mai târziu certificatul verde. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Campania de vaccinare s-a blocat: Centre desfiinţate, programari anulate din lipsă de vaccin. Rapelul cu AstraZeneca, amânat cu o lună