Antena Meniu Search
x

Începe campania de imunizare împotriva gripei. Ministerul Sănătăţii a cumpărat un milion de vaccinuri

În pragul începerii campaniei de imunizare antigripală, românii se vaccinează cu seruri din import. Ministerul Sănătăţii a cumpărat un milion de doze de ser produs în Olanda, ce au început deja să fie distribuite în cabinetele medicilor de familie din toată ţara.

Vezi și

În pragul începerii campaniei de imunizare antigripală, românii se vaccinează cu seruri din import. Ministerul Sănătăţii a cumpărat un milion de doze de ser produs în Olanda, ce au început deja să fie distribuite în cabinetele medicilor de familie din toată ţara. Asta în condiţiile în care vestitul Institut Cantacuzino ne promite că va produce vaccin antigripal de abia peste doi ani.

Răceala, gripa și virozele respiratorii ne dau bătai de cap în sezonul rece. Românii nu se prea înghesuie să se vaccineze antigripal şi preferă să lase protecţia împotriva bolii în seama sistemului imunitar şi a legumelor care ar ţine virusul departe.

Campania de imunizare împotriva gripei va începe în nici o săptămână. De opt ani, obişnuim să importăm vaccin antigripal. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a cumpărat un milion de doze.

Va trebui să mai aşteptăm până ne vom vaccina folosind ser produs în România. Institutul Cantacuzino va avea o hală de producţie, undeva la marginea Bucureştiului. Se caută şi companii producătoare de vaccinuri, dispuse să investească.

Până atunci, pe lângă serul antigripal distribuit gratuit în cabinetele medicilor de familie, avem la dispoziţie, în farmacii, două seruri din import: unul din Olanda, unul din Franţa. Preţurile variază între 40 şi 57 de lei.

Anul trecut, 129 de persoane au decedat în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Începe campania de imunizare împotriva gripei. Ministerul Sănătăţii a cumpărat un milion de vaccinuri