Antena Meniu Search
x

Video Când ajung medicamentele anticovid Molupiravir şi Paxlovid în România. Nu se vor găsi în farmacii

Primele medicamente din lume dezvoltate împotriva covid vor ajunge și la noi la sfârșitul lunii. Molnupiravir şi Paxlovid nu vor fi însă de vînzare în farmacii. Vor fi administrate gratuit în spitale şi doar pentru anumiți bolnavi de covid.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 05.01.2022, 19:42

Vezi și

În jur de 250 de mii de pacienţi într-o primă fază, atât estimează oficialii că ar putea trata cu noile medicamente. Înainte de aprobare, Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat administrarea acestor terapii pacienţilor care trec printr-o evaluare.

Când ar putea ajunge medicamentele împotriva covid în România

România le-a trecut în protocol la sfârşitul lunii decembrie, astfel că acestea ar putea ajunge în ţară până la sfârşitul acestei luni. Medicamentele ar putea fi extrem de eficiente mai ales dacă sunt administrate în primele 5 zile de la debutul bolii, la pacienţii care au importanţi factori de risc pentru agravarea rapidă a bolii.

Până acum, ţara noastră a introdus în protocolul de tratament pentru Covid-19 cinci categorii de medicamente. Pe lângă cele ultimele două, încă de anul trecut bolnavii primesc remdesivir, anticorpi neutralizanţi şi favipiravir. Toate sunt administrate gratuit, exclusiv în spitale, sub supravegherea strictă a medicilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Când ajung medicamentele anticovid Molupiravir şi Paxlovid în România. Nu se vor găsi în farmacii