Antena Meniu Search
x

Mai sunt doar 19 locuri libere la Terapie Intensivă, în toată ţara. În Bucureşti sunt toate ocupate

Situaţie gravă în Capitală, acolo unde nu a mai rămas niciun pat liber la Terapie Intensivă. La naţional, mai sunt doar 19 paturi libere la ATI.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 14:09

Capitala are 185 de paturi ATI: câte mai sunt libere în acest moment şi care este situaţia la nivel naţional

UPDATE 14:00 La ora 12.00 erau 19 locuri libere pe ATI Covid adulţi, la nivel național, și 0 la București.

”La data de 19 septembrie 2021, la nivel naţional erau 1024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienţilor Covid- 19. Dintre acestea, 849 erau ocupate cu pacienţi. 18 dintre pacienţii de la ATI sunt minori. La nivelul municipiului Bucureşti, la data menţionată, regăsim 184 paturi ATI avizate DSP”, a transmis Grupul deComunicare Strategică.Din totalul de 184 de paturi ATI din Bucureşti avizate de DSP, erau ocupate 133.

”Facem precizarea totuşi, ca parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2(obstetrică-ginecologie etc.)”, transmit autorităţile. De asemenea, situaţia privind numărul de paturi disponibile este în dinamică şi variază în funcţie de numărul de pacienţi internaţi la ATI şi de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi şi detaşarea personalului medical necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Mai sunt doar 19 locuri libere la Terapie Intensivă, în toată ţara. În Bucureşti sunt toate ocupate