Antena Meniu Search
x

Video Cardul naţional de sănătate se mută pe telefon. Medicii de familie se plâng de cheltuieli în plus

Deşi are o multitudine de probleme în forma actuală, sistemul cardurilor de sănătate va primi un upgrade, anunţă Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan. În curând, cardul se va muta din format fizic, în online, pe telefon, asemenea unui card bancar. 

de Cristina Tănasă

la 08.05.2024, 14:35

Vezi și

Cristina Tanasă, reporter Observator: Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul CNAS urmează să fie refăcut, deoarece este învechit tehnic. Acum va fi disponibil în format electronic pe telefon, dar și în format fizic. Autoritățile își vor putea da seama mult mai ușor unde se duc banii statului, dar și ce se întâmplă cu taxele și impozitele plătite de oameni. Platforma de încărcare a datelor a dat foarte multe erori, medicii fiind nevoiți să-și trimită pacienții acasă pentru că nu-și puteau da seama dacă sunt sau nu asigurați. Nu puteau emite nici rețete compensate sau trimiteri către medicul specialist. Va fi o cheltuială în plus și pentru ei pentru că vor trebui să-și achiziționeze sisteme cititoare contactless. modernizarea paltformei CNAS costă aproape 100 de milioane de euro, bani asigurați de UE prin PNNR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Sanatate » Cardul naţional de sănătate se mută pe telefon. Medicii de familie se plâng de cheltuieli în plus