Antena Meniu Search
x

Video Ce categorii de persoane vor primi pastilele de iod produse de Antibiotice Iaşi

Suntem pregătiți in cazul unui incident nuclear. Antibiotice Iaşi a produs cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu şi două treimi au ajuns deja în depozitele Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Următorul pas: pastilele vor fi distribuite către medicii de familie şi curând va începe o campanie de informare a populaţiei.

Alin Stan
de Alin Stan

la 23.03.2022, 22:12

Vezi și

Direcţia de Sănătate Publică a recepţionat aproximativ 1,4 mil de comprimate. Aşteptăm noi recomandări.

În total, 20 de milioane de pastile cu iodură de potasiu au ajuns deja în depozitele DSP din toată ţara. Restul de 10 milioane vor fi distribuite până la sfârşitul săptămânii.

Vasile Cepoi, director DSP Iaşi: La populaţie trebuie să ajungă, cu sprijinul autorităţilor publice locale şi cu sprijinul medicilor de familie.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Copiii de la zero la trei ani, copiii cu vârste mai mari de trei ani, femeile gravide și în general populația cu vârstă de până la 40 de ani va fi subiectul acestui program. 

Pe acelaşi subiect

Cum se folosesc pastilele cu iodură de potasiu

Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi: Ele se folosesc imediat după o posibilă expunere, într-un interval de opt ore. 

Pentru producerea pastilelor folosite în cazul unui incident nuclear, compania Antibiotice Iaşi a lucrat continuu aproape două săptămâni.

Ioan Nani, director Antibiotice Iași: Abia acum ne apucăm de unele comenzi din exterior. Am dat prioritate, normal, teritoriului naţional. Analizăm posibilitatea de a răspunde la două, trei comenzi importante din Comunitatea Europeană. 

Medicii de familie se tem că vor fi copleşiţi

Mihail Moisescu, medic de familie: Va fi o buluceală îngrozitoare la cabinetele acestor medici, ceea ce nu foloseşte nimănui.

Ionuţ Pantiş, medic de familie: Distribuirea, vă daţi seama, că nu o să fie o muncă foarte uşoară. O să trebuiască o suplimentare a programului, a personalului. 

Ministrul Sănătăţii a anunţat că, în perioada următoare, modul exact de utilizare a comprimatelor va fi explicat populaţiei printr-o campanie de informare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Ce categorii de persoane vor primi pastilele de iod produse de Antibiotice Iaşi