Antena Meniu Search
x

Video Pastilele cu iod au început să ajungă în depozitele DSP-urilor din țară. Comprimatele vor fi distribuite populației în cazul unui incident nuclear

Avem cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu promise de Ministerul Sănătăţii. S-a lucrat zi și noapte în ultimele doua săptămâni pentru producerea pastilelor și suplimentarea stocurilor de la direcţiile de sănătate publică. Iodura de potasiu ar urma sa ajungă la populaţie doar în caz de nevoie, în eventualitatea unui incident nuclear.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.03.2022, 14:12

Vezi și

Toate aceste pastile urmează să fie distribuite către cele 42 de direcții de sănătate publică din țară.

Unele deja au fost duse în depozitele DSP-urilor.

"Vorbim despre 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu de 65 de mg, care au fost produse în 13 zile. S-a lucrat non-stop, în trei schimburi, și chiar a fost suplimentat numărul de angajați la Antibiotice Iași, pentru a fi produse toate aceste pastile, într-un timp cât mai scurt. Producția va continua pentru că urmează să fie trimise pastile de iodură de potasiu și în alte state membre ale Uniunii Europene. Acestea nu pot fi consumate decât în cazul unei situații de urgență de natură nucleară. Nu pot fi luate în md preventiv, pentru că ar face mai mult rău decât bine. De altfel, pastilele vor ajunge la populație, însă nu se știe deocamdată când și în ce condiții sau în ce număr. Urmează să se stabilească aceste lucruri de acum încolo", transmite reporterul Observator Clara Mihociu.

Pastilele cu iod vor fi oferite gratuit populației doar în cazul unui incident nuclear

Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie, când a fost finalizată fabricația tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale. Pastilele vor fi oferite gratuit populației doar în cazul unui incident nuclear, reamintim astfel că nu se recomandă adminstrarea acestui medicament în mod preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pastilele cu iod au început să ajungă în depozitele DSP-urilor din țară. Comprimatele vor fi distribuite populației în cazul unui incident nuclear