Antena Meniu Search
x

Video Ce nu e bine să bei şi să mănânci, pe caniculă. Recomandările specialiştilor

Canicula s-a instalat în România iar temperaturile continuă să crească de la o zi la alta. Spre sfârşitul săptămânii vor fi şi 40 de grade la umbră. Specialiştii ne avertizează să evităm, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare, în această perioadă, mai ales între orele 11 şi 18.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 22.07.2022, 08:20

Vezi și

Dacă nu putem să evităm ieşirile la orele de vârf, trebuie să fim foarte atenţi cu ce anume ne îmbrăcăm. Suntem sfătuiţi ca hainele să fie confecţionate din fibre naturale, bumbac sau in, de culoare deschisă. Trebuie să purtăm pălărie şi este recomandat să purtăm şi ochelari de soare cu protecţie UV ridicată.

Cum ne ferim de caniculă

Hidratarea este un alt aspect important în această perioadă caniculară şi trebuie să consumăm cât mai multe lichide, apă şi băuturi răcoritoare, la temperatura camerei - nicidecum reci. Contraindicat este consumul de băuturi alcoolice. Trebuie să fim atenţi şi la ce mâncăm, să evităm prăjelile şi mâncărurile grase şi să ne axăm mai mult pe consumul de legume şi fructe. Iar dacă arşiţa este prea mare şi visăm la o bălăceală, trebuie să facem acest lucru doar în spaţiile amenajate.

De vineri, canicula se extinde treptat în majoritatea regiunilor ţării. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius la umbră. Iar weekendul acesta va fi cel mai fierbinte de la începutul anului. Duminică, în jumătatea de nord a ţării, temperaturile vor bate uşor în retragere şi pe alocuri va ploua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Ce nu e bine să bei şi să mănânci, pe caniculă. Recomandările specialiştilor