Antena Meniu Search
x

Ce spune Raed Arafat despre extinderea certificatului verde la persoanele cu anticorpi, dar netrecute prin COVID-19

Raed Arafat a declarat, vineri, că au existat discuții despre extinderea certificatului verde COVID pentru persoanele care au anticorpi împotriva SARS-CoV-2, dar că acestea nu au fost finalizate.  Secretarul de stat în MAI a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, că o asemenea măsură ar putea fi aplicată doar în interiorul țării.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 16:43

secretarul de stat Raed Arafat
Ce spune Raed Arafat despre extinderea certificatului verde la persoanele cu anticorpi, dar netrecuțe prin COVID-19 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

"Au fost unele discuţii, dar final nu există pe aceste discuţii. Şi aici, subliniez că astfel de măsuri nu pot fi aplicate decât dacă se aplică local, pentru că certificatul verde european - ca să circuli în spaţiul UE - trebuie să fie cu acordul tuturor ţărilor care admit acest certificat, adică al tuturor ţărilor membre UE. La acest moment, certificatul verde la nivel european include cele trei aspecte: vaccinat; trecut prin boală, dar cu dovadă şi perioada este de maxim 180 de zile, dar nu mai puţin de 14 zile; testat. Acestea sunt cele trei. La acest moment, acesta este certificatul verde. Dacă unele ţări iau măsuri interne (...), asta este o decizie locală. În România ştiu că au fost unele discuţii, dar în acelaşi timp aceste discuţii nu au fost finalizate. Deci, la acest moment, se respectă cele trei segmente ale certificatului european", a declarat Raed Arafat, potrivit AGERPRES.

Bulgaria a extins deja certificatul verde pentru cei care au anticorpi

Stoycho Katsarov, ministrul bulgar al Sănătății, a anunțat pe 9 noiembrie 2021 extinderea certificatului verde COVID-19 şi pentru persoanele care nu sunt vaccinate sau înregistrate în statistica celor trecuţi prin boală, dar care au în sânge anticorpi neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2. Potrivit sursei citate, aceste certificate au o valabilitate de 90 de zile şi pot fi folosite numai pe teritoriul Bulgariei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sanatate » Ce spune Raed Arafat despre extinderea certificatului verde la persoanele cu anticorpi, dar netrecute prin COVID-19