Antena Meniu Search
x

Ce trebuie să facă cei vaccinaţi, care nu-şi pot genera certificatul verde din cauza unor erori. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, explică modul în care pot fi reintroduse în registrul naţional persoanele vaccinate ale căror date au fost suprascrise şi nu îşi pot genera certificatul digital. Acestea au nevoie de o copie după adeverinţa de vaccinare şi una după cartea de identitate.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 17:28

Valeriu Gheorghiţă explică modul în care pot fi reintroduse în Registrul Naţional persoanele vaccinate ale căror date au fost suprascrise - Profimedia (scop ilustrativ)

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce trebuie să facă oamenii care s-au vaccinat şi ale cărora date au fost suprascrise, în locul lor regăsindu-se alte persoane. 

"Pentru această situaţie, există un număr de call-center, disponibil la nivel naţional: 021.414 4425, acolo se vor obţine toate informaţiile. Din punct de vedere practic, se trimite copie după adeverinţa de vaccinare şi copie după cartea de identitate, acolo se verifică dacă persoana respectivă este în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării, se identifică centrul, pentru că pe adeverinţă se menţionează centrul de vaccinare unde a fost vaccinată persoana respectivă, dacă nu figurează în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării, se verifică în centrul de vaccinare documentele pe care le-am menţionat şi anume faptul că persoana a semnat consimţământul informat şi a efectuat chestionarul de triaj, practic au fost completate aceste documente, care nu fac altceva decât să ateste că într-adevăr persoană a fost în centrul respectiv şi atunci se reintroduc aceste date în registru şi se poate genera certificatul digital”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, potrivit news.ro.

Unele persoane vaccinate nu s-au regăsit în sistem, pentru a se programa la doza trei anti-COVID

El a precizat că această situaţie este utilă şi pentru doza de booster deoarece multe persoane vaccinate cu primele două doze nu s-au mai regăsit în sistem când au dorit să o facă şi pe a treia. 

"Şi în felul acesta se poate efectua şi doza trei, doza de booster, pentru că nu e vorba numai de certificat, sunt multe persoane care aşa au aflat că s-au suprascris datele peste evidenţa lor prin faptul că nu erau recunoscute ca persoane eligibile pentru administrarea dozei de booster", a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Ce trebuie să facă cei vaccinaţi, care nu-şi pot genera certificatul verde din cauza unor erori. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă