Antena Meniu Search
x

Cele mai bune locuri pentru aplicarea uleiurilor esentiale tip Roll-On

Daca esti familiarizat(a) cu uleiurile esentiale, cel mai probabil ai venit deja in contact cu produsele stick tip roll-on. Acestea sunt gandite special sa faciliteze aplicarea uleiurilor esentiale si sunt o inventie care sporeste comoditatea.

de Redactia Observator

la 15.01.2020, 15:39

Daca esti familiarizat(a) cu uleiurile esentiale, cel mai probabil ai venit deja in contact cu produsele stick tip roll-on. Acestea sunt gandite special sa faciliteze aplicarea uleiurilor esentiale si sunt o inventie care sporeste comoditatea.

De ce?

Pentru ca sunt deja diluate cu un ulei purtator si tot ce iti ramane sa faci este sa le plimbi pe piele. Fara mizerie. Fara timp de preparare pierdut. Fara difuzor de uleiuri esentiale. Le poti folosi oriunde, cu minim de efort. Nici nu trebuie sa cari cu tine o sticluta mai voluminoasa plina de uleiuri esentiale, pentru ca stick-urile roll-on sunt usoare si simplu de strecurat in geanta. Ocupa putin spatiu si nu curg.

In plus, uleiurile esentiale impachetate in batoane roll-on, iti ofera siguranta ca folosesti uleiurile diluate in mod corespunzator, sigur pentru tine si pentru familia ta.

Dar, stii cum ar trebui sa aplici aceste uleiuri esentiale? 

Iata cateva bune practici in utilizarea uleiurilor esentiale tip roll-on.

Unde sa aplici uleiuri esentiale tip Roll-On? 

1. La incheietura mainii

Incheietura inferioara a mainilor este o locatie foarte cunoscuta pentru aplicarea uleiurilor esentiale roll-on. Motivul este simplu: aici este un punct de puls. Artera radiala se desfasoara de-a lungul interiorului incheieturii mainii, ceea ce permite corpului sa absoarba rapid uleiurile esentiale in fluxul sanguin.

2. In spatele urechilor

Iata un lucru pe care il cunosti deja: pielea ta are niveluri diferite de grosime pe tot corpul tau. In spatele urechii, pielea este subtire si permeabila, mai usor absorbanta. Acest lucru face ca uleiurile sa treaca rapid prin straturile pielii.

In plus, punctul de presiune mastoid se afla in spatele urechii, iar acesta  te poate ajuta sa scapi mai usor de senzatia de durere sau stres. Asadar, aplica uleiurile roll-on pe zona din spatele urechii.

 3. Zona inferioara a picioarelor

Picioarele tale au unii din cei mai deschisi pori de pe tot corpul tau. De aceea, ele pot absorbi usor uleiurile esentiale prin piele si pot elibera beneficiile lor in fluxul tau sanguin. Asta inseamna ca uleiurile esentiale vor actiona mai repede si tu vei experimenta mai degraba efectele dorite.

Foloseste reflexologia pentru a ajuta uleiurile esentiale sa treaca din picioare in tot corpul. Aceasta tehnica se refera la aplicarea presiunii in maini, picioare si urechi, cu scopul de a induce relaxarea si combaterea stresului. In plus, toate liniile nervoase au terminatii in picioare. 

Prin urmare, dupa ce aplici pe picioare uleiurile solidificate in produse roll-on, maseaza usor zona. Astfel, vei grabi procesul de relaxare.

4. La tample

Tamplele tale, aflate in partile laterale ale capului, intre frunte si urechi, sunt unele din cele mai bune zone in care poti aplica uleiurile esentiale, mai ales daca vrei sa scapi de o durere de cap sau de o migrena.

In loc sa faci clasicul masaj simplu, aplica ulei esential roll-on. Tamplele sunt ca niste puncte de puls, cu vase de sange localizate aproape de suprafata pielii. Prin urmare, uleiurile esentiale pot intra rapid in fluxul de sange si vei scapa mai repede de migrena sau dureri de cap.

5. Alte zone unde poti aplica uleiuri esentiale terapeutice tip roll-on

  • Partea inferioara a cotului - este un punct de puls, pe unde trece artera brahiala.

  • In zona gleznelor, pentru ca aici trece artera tibiala posterioara.

  • Pe gat. Pe partea laterala a gatului trece artera carotida, ceea ce face ca zona sa fie un punct important de puls.

  • Partea inferioara a genunchilor - punct de puls, pe unde trece artera popliteala.

  • Pe piept - mai ales daca doresti sa ameliorezi cu uleiuri esentiale durerile provocate de tuse sau alte afectiuni ale aparatului respirator.

  • Pe abdomen - mai ales pentru ameliorarea durerilor de burta, in caz de greata, indigestie ori balonare.

Ce trebuie sa retineti atunci cand aplicati topic uleiurile esetiale?

Asigurati-va ca uleiurile sunt corect diluate in alt ulei purtator. Daca optati pentru batoane roll-on uleiuri esentiale pret avantajos, cum sunt cele de la Puressentiel, atunci aceasta ingrijorare dispare. Uleiul purtator are rol de protectie si de preventie a iritatiilor.

Cand folositi uleiuri esentiale lichide, pe care incercati sa le diluati pe cont propriu, retineti ca ratele de diluare pot varia in functie de varsta, de sensibilitatea personala si de tipul uleiului folosit.

In plus, este bine sa faceti un test inainte de aplicare - aplicati pe o zona mica de piele. Daca simtiti orice fel de iritatie, nu mai continuati.

Din fericire, batoanele roll-on cu uleiuri esentiale terapeutice Puressentiel sunt combinate perfect pentru a putea fi utilizate ca atare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Cele mai bune locuri pentru aplicarea uleiurilor esentiale tip Roll-On