Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cercetătorii britanici au descoperit cauza hepatitei "misterioase". Ce stă la originea bolii care a infectat peste 1000 de copii

Cauza hepatitei, până acum misterioase, care a infectat peste 1000 de copii din 35 de ţări a fost descoperită de cercetătorii britanici. Aceştia sunt convinşi că la originea bolii ar fi două virusuri comune a căror agresivitate a fost potenţată de pandemie. 

de Redactia Observator

la 26.07.2022 , 08:49

Specialiştii care au studiat boala cred că bebeluşii expuşi mai târziu decât în mod normal acestor adenovirusuri, din cauza restricţiilor impuse de COVID-19, ar fi pierdut o parte din imunitatea timpurie obtinuta de alte generatii care s-au confruntat cu ele la varste mai fragede.

Peste 1000 de copii, afectaţi de hepatita misterioasă

Dacă în mod normal acestea provoacă simptome uşoare sau, în situatiile cele mai rele, doar răceli şi tulburări digestive severe, în cazul organismelor cu o imunitate insuficient antrenată s-a ajuns până la această afectarea hepatică severă.

Vezi și

Numai în Marea Britanie, 12 copii au avut nevoie de transplant de ficat după ce s-au îmbolnăvit de hepatita de cauză necunoscută. În România, o fetiţă de 5 ani a fost suspectată de infecţia cu această formă de hepatită. În cazul ei, însă, diagnosticul a fost infirmat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sănătate » Cercetătorii britanici au descoperit cauza hepatitei "misterioase". Ce stă la originea bolii care a infectat peste 1000 de copii