Antena Meniu Search
x

Cinci luni de la primul caz de coronavirus în România. Bilanțul total al infecțiilor depășește 44 de mii

Astăzi se împlinesc 5 luni de la primul caz de coronavirus înregistrat în România. De la pacientul zero, am ajuns ca să numărăm peste 43.000 de persoane diagnosticate cu Sars-Cov-2. Iar azi este a cincea zi consecutivă în care avem peste 1000 de cazuri noi de infectări.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 26.07.2020, 22:05

Vezi și
  • Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 26 februarie, în Gorj.
  • Numărul deceselor depășește 2100.

Pe 26 Februarie, România înregistra primul caz de Coronavirus, după ce, până atunci priveam cu îngrijorare doar ce se întâmpla în străinătate, în ţări precum Italia sau Spania. În 5 luni, însă, am ajuns să avem zeci de mii de diagnosticaţi, iar acum, Europa este cea care se uită cu îngrijorare spre noi.

Aproape 45.000 de români au fost diagnosticati cu Covid. Dintre acestia, mai bine de 25.000 s-au vindecat, altii, peste 2.000, au decedat, in timp ce restul, fie se lupta cu boala, fie sunt asimptomatici. Duminică avem, de asemenea, peste 1000 de cazuri noi. Din fericire, însă, este prima dată, după 5 zile, când nu mai înregistrăm un record.

In aceste 5 luni, de cand va tot vorbim despre coronavirus, am intrat in criza sanitara, mai apoi in criza economica, iar pana in momentul de fata,  nu am reusit sa iesim din niciuna.

Am avut stare de urgenta, cand ieseam din case doar cu declaratie si doar daca era strict necesar, apoi am intrat in stare de alerta. Si in prezent, tot in stare de alerta ne aflam, insa odata cu ultimele valuri de relaxari, in Romania am cam uitat ca suntem in pandemie. Ce nu trebuie sa uitam insa, este ca virusului nu ii pasa nici daca ca e vara, nici ca e timpul concediilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Cinci luni de la primul caz de coronavirus în România. Bilanțul total al infecțiilor depășește 44 de mii