Antena Meniu Search
x

CNCAV a anunţat data la care începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Ce trebuie să ştie părinţii

Vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani începe în România în 26 ianuarie, a anunțat joi CNCAV. Programarea în platforma de vaccinare se poate face începând de astăzi, prin contul părinților.

de Redactia Observator

la 13.01.2022, 14:47

CNCAV a anunţat data la care începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Ce trebuie să ştie părinţii
- Profimedia

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităţilor de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie 2022.

De joi, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, pentru data de 26 ianuarie.

Cum pot fi programaţi copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau conturile reprezentanţilor legali.

Pe acelaşi subiect

La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional.

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) este optimizat şi permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

Ce trebuie să ştie părinţii care vor să-şi vaccineze copiii

Sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor. Modelele sunt disponibile şi pe platforma naţională de vaccinare, aici

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile.

Dacă se iniţiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceştia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Sanatate » CNCAV a anunţat data la care începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Ce trebuie să ştie părinţii