Meniu
Search
x

Cocktailul de anticorpi AstraZeneca, AZD7442, are succes în tratarea COVID-19. Rezultatele unui studiu avansat

Cocktailul experimental de medicamente al AstraZeneca a reușit să reducă formele severă de Covid-19 și să salveze de la moarte pacienți care nu au fost spitalizați, a anunțat luni producătorul britanic de medicamente.

De Redactia Observator la 11.10.2021, 15:32

Rezultatele vin în urma unui studiu avansat, relatează Reuters. Medicamentul, numit AZD7442, a redus riscul de a dezvolta forme severe de COVID-19  sau de deces cu 50% la pacienții care au fost simptomatici timp de șapte zile sau mai puțin, îndeplinind obiectivul principal al studiului.

„O intervenție rapidă cu medicamentul nostru poate oferi o reducere semnificativă a progresului bolii către forme severe, cu protecție continuă timp de mai mult de șase luni”, a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte la AstraZeneca. Compania va discuta datele cu autoritățile sanitare, a adăugat aceasta, fără a elabora.

AstraZeneca dezvoltă cocktailul de anticorpi ca tratament pentru protejarea persoanelor care nu au un răspuns imun suficient de puternic după vaccinurile COVID-19. Compania a solicitat săptămâna trecută autorităților de reglementare din SUA aprobarea de urgență pentru utilizarea medicamentului. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Cocktailul de anticorpi AstraZeneca, AZD7442, are succes în tratarea COVID-19. Rezultatele unui studiu avansat