Antena Meniu Search
x

Cocktailul de anticorpi AstraZeneca, AZD7442, are succes în tratarea COVID-19. Rezultatele unui studiu avansat

Cocktailul experimental de medicamente al AstraZeneca a reușit să reducă formele severă de Covid-19 și să salveze de la moarte pacienți care nu au fost spitalizați, a anunțat luni producătorul britanic de medicamente.

de Redactia Observator

la 11.10.2021, 15:32

Cocktailul de medicamente AstraZeneca, AZD7442, are succes în tratarea COVID-19. Rezultatele unui studiu avansat
Cocktailul de medicamente AstraZeneca, AZD7442, are succes în tratarea COVID-19. Rezultatele unui studiu avansat - Shutterstock

Rezultatele vin în urma unui studiu avansat, relatează Reuters. Medicamentul, numit AZD7442, a redus riscul de a dezvolta forme severe de COVID-19  sau de deces cu 50% la pacienții care au fost simptomatici timp de șapte zile sau mai puțin, îndeplinind obiectivul principal al studiului.

„O intervenție rapidă cu medicamentul nostru poate oferi o reducere semnificativă a progresului bolii către forme severe, cu protecție continuă timp de mai mult de șase luni”, a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte la AstraZeneca. Compania va discuta datele cu autoritățile sanitare, a adăugat aceasta, fără a elabora.

AstraZeneca dezvoltă cocktailul de anticorpi ca tratament pentru protejarea persoanelor care nu au un răspuns imun suficient de puternic după vaccinurile COVID-19. Compania a solicitat săptămâna trecută autorităților de reglementare din SUA aprobarea de urgență pentru utilizarea medicamentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Cocktailul de anticorpi AstraZeneca, AZD7442, are succes în tratarea COVID-19. Rezultatele unui studiu avansat