Antena Meniu Search
x

Video "Copilașii n-ar trebui să fie bolnavi". Apelul sfâşietor al unor părinţi: Inima Soniei este bolnăvioară, iar fetiţa are nevoie de ajutorul nostru pentru a supravieţui

Anul trecut am reușit împreună cu dumneavoastră să susținem repararea a 23 de inimi de copii, mulți dintre ei bebeluși. Toți au fost operați de echipe complexe de chirurgi cardiologi britanici, germani și români în trei misiuni umanitare desfășurate la Spitalul Clinic Sanador. Azi, toți cei 23 de copii sunt bine. Tot împreună putem merge mai departe, să ajutăm și în acest an alți copii. Unul dintre ei este Sonia, o fetiță frumoasă ca o păpușă de porțelan.    

de Redactia Observator

la 04.02.2024, 20:15

Vezi și

Sonia are 4 luni şi ochii ca tăciunele, cu nasul cârn și cu privirea mirată de tot ce se întâmplă în jur și de tot ce i se întâmplă ei. "A fost o bucurie când s-a născut, apoi, când am aflat diagnosticul s-a cam prăbușit lumea", povesteşte mama fetiţei.

Sonia este foarte bolnavă și pentru oameni nefamiliarizaţi cu temeni medicali, diagnosticele fetiței sunt de netradus: coarctație de aortă, hipoplazie arc aortic, hipertrofie concentrică de ventricul stâng, insuficiență cardiacă clasa patru.

Mama Soniei: Are probleme la aortă, arcul aortic este îngustat și atunci inimioară pompează greu sânge în organism.

Cu inima bolnavă, Sonia respiră mai greu, reacţionează mai greu și are nevoie de supraveghere continuă. "De când ne-a spus de operație nu-mi mai aduc aminte nimic din ce s-a vorbit. Știm la ce…, cât de dificilă e operația pentru că practic îi oprește inima și după aia trebuie repornită", spune mama fetiţei.

Pe acelaşi subiect

Sonia va fi operată la Bucureşti

Sonia va fi operată la București în prima misiune umanitară de chirurgie cardio-pediatrică a lui 2024. Din nou, o echipă medicală complexă vine în România ca să repare inimi de copii împreună cu echipa profesorului universitar doctor Victor Costache, șeful Secție Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Sanador.

Tatăl Soniei: Pentru noi operația înseamnă o nouă viață.

Chirurgii și echipele lor o vor opera pe Sonia pro bono, la fel și pe ceilalți copii incluși în prima misiune umanitară din acest an a cardiologilor. Dar părinții ar trebui să plătească tratamentele și consumabilele din timpul operațiilor și din ATI.

Tatăl Soniei: Cei care din puținul lor, dacă pot să ajute și pot să susțînă, le mulțumim și le suntem recunoscători.

Cum puteţi ajută

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numărul 8848, număr fără recurență, prin plata cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau Să Ajut destinat şi acestor copii aflați de acum în grijă Fundației Mereu Aproape.

Mama Soniei: Nu mai înțeleg de ce…, pentru ce… acest copilaș trebuie să sufere așa de mult și, în general, copilașii nu ar trebui să fie bolnavi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » "Copilașii n-ar trebui să fie bolnavi". Apelul sfâşietor al unor părinţi: Inima Soniei este bolnăvioară, iar fetiţa are nevoie de ajutorul nostru pentru a supravieţui