Antena Meniu Search
x

Creşte numărul românilor suspecţi de infectare cu tulpina Omicron. Autorităţile investighează 11 noi cazuri

Autoritățile anunță că, în prezent, în România sunt 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron. De asemenea, sunt două cazuri confirmate și al treilea aproape sigur va primi confirmarea, au precizat autoritățile.

de Redactia Observator

la 10.12.2021, 14:14

Creşte numărul românilor suspecţi de infectare cu tulpina Omicron
Creşte numărul românilor suspecţi de infectare cu tulpina Omicron - Shutterstock

Statistica a fost prezentată vineri, de Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. În perioada 29 noiembrie-5 decembrie au fost făcute 163 de secvențieri pentru depistarea variantei Omicron, 8 dintre cazuri având legătură cu zonele de risc din sudul Africii.

În prezent sunt 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte, a mai spus Adriana Pistol. A fost infirmată infectarea în cazul unor persoane venite din Egipt, Maroc și Olanda și se așteaptă rezultatele de la o persoană care a venit din Anglia unde s-a întâlnit cu persoane de pe continentul african.

În ceea ce privește toate cazurile de infectare de săptămâna trecută, 70% au fost confirmate la persoane nevaccinate. Celelalte se află într-o perioadă în care nivelul de protecție asigurat de vaccin este mult inferior, fiind vorba despre schema incompletă de vaccinare sau perioada peste 6 luni de la a doua doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Creşte numărul românilor suspecţi de infectare cu tulpina Omicron. Autorităţile investighează 11 noi cazuri