Antena Meniu Search
x

Cum rezolvăm problema poftei de dulce la dietă 

Nu trebuie să pui lacăt pe ușa de la frigider și nici să eviți să mai ieși cu prietenele în oraș, de teamă că vei cădea tentațiilor dulci din vitrine, dacă te-ai decis că vrei să intri la dietă. E o certitudine că toate aceste mici plăceri pe care ți le refuzi cu înverșunare la dietă se vor întoarce ca un bumerang din clipa în care abandonezi orice restricție.

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 13:11

Femeie confuză care se gândește la dulciurile din frigider
Cum rezolvăm problema poftei de dulce la dietă - Profimedia Images

Cei mai mulți nutriționiști promovează ideea că poți ajunge la kilogramele dorite mâncând ceea ce îți place, ceea ce ți se potrivește, atâta timp cât o faci cu măsură și ții cont de o regulă simplă: să rămâi în deficit caloric. Ceea ce se traduce simplu astfel: să mănânci mai puține calorii decât arzi.

Prin urmare, e greșit să pornești de la ideea că dulciurile sunt complet interzise la dietă. Bineînțeles, excludem din discuție acele ”bombe” de zahăr, pline de aditivi nocivi si calorii inutile, care nu fac decât să adauge kilogram după kilogram fără să ofere vreun beneficiu organismului. Ne referim mai degrabă la acele deserturi fără zahăr adăugat și cu puține calorii, dar care sunt absolut delicioase, precum cele de la Ohvăz.

Faci alegerile corecte și mănânci mai bine la dietă, fără să te simți înfometat sau vinovat, dacă alegi drept gustare un desert hrănitor și care stimulează metabolismul să ardă caloriile în plus. 

Iată câteva propuneri de deserturi care îți pot potoli pofta de dulce chiar și atunci când ești la dietă:

1. Ovăz cu papaya și alune de pădure

2. Clătite cu vișine, cacao și smochine

3. Biscuiți de ovăz cu ciocolată, papaya, merișoare

Cu puțină documentare și îndemânare în bucătărie, poți încerca chiar tu să-ți prepari astfel de deserturi delicioase. Doar să ai în vedere dacă nu cumva ingredientele consumate separat îți afectează sau nu silueta. Dacă ți se pare complicat, ai la îndemână aplicația eatzz, mai ușor ca oricând de descărcat, și de unde îți poți alege ce-ți poftește inima.

Mare atenție, atunci când sunteți la dietă, la zahărul ascuns din unele produse pe care le consumi crezând că sunt benefice pentru silueta ta. Industria alimentară folosește zahărul inclusiv în produse catalogate drept sănătoase sau dietetice, precum cereale și batoanele de cereale, pâinea integrală, fructele conservate ori deshidratate, iar lista poate continua. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Cum rezolvăm problema poftei de dulce la dietă