Antena Meniu Search
x

Cum se manifestă varianta Omicron la persoanele vaccinate anti-Covid. Simptomele care arată că eşti infectat

Un profesor a prezentat nouă simptome esenţiale date de varianta Omicron a coronavirusului, pe care probabil că le vor experimenta persoanele vaccinate care se infectează. Acestea pot diferi de simptomele celor nevaccinaţi, susține cercetătorul.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 09:51

Varianta Omicron se manifestă diferit în cazul persoanelor vaccinate. Ce simptome au cei imunizați anti-Covid
Varianta Omicron se manifestă diferit în cazul persoanelor vaccinate. Ce simptome au cei imunizați anti-Covid - Profimedia Images

O serie de studii au descoperit că Omicron este, în general, o variantă mai uşoară a virusului, primul raport oficial din Marea Britanie constatând că este cu 50-70% mai puţin probabil să provoace spitalizare decât Delta, potrivit Mirror. În ciuda acestui fapt, vaccinarea cu doza booster rămâne cel mai bun de protecţie împotriva virusului.

Care sunt simptomele date de varianta Omicron

Deşi constatările sale nu sunt revizuite de colegi, studiul aplicaţiei ZOE Covid este un indicator util care reuneşte simptomele experimentate de persoanele care au fost testate pozitiv pentru virus.

Profesorul Tim Spector este una dintre figurile cheie din spatele proiectului.

Pe acelaşi subiect

„Cele 480 de milioane de rapoarte transmise prin intermediul aplicaţiei studiului au arătat că, pe măsură ce virusul a evoluat, la fel a fost şi cu simptomele pe care le provoacă. În 2020, a devenit rapid clar că versiunile originale şi Alpha ale coronavirusului au provocat trei simptome foarte comune – tuse, febră şi pierderea mirosului – precum şi cel puţin alte 20. Când a apărut Delta, am observat apoi o schimbare a simptomelor cel mai frecvent raportate. Simptomele asemănătoare răcelii – inclusiv curgerea nasului, dureri în gât şi strănut persistent – au devenit mai frecvente, împreună cu dureri de cap şi tuse, în special la persoanele care au suferit”, a declarat Tim Spector, scrie Mediafax.

Simptomele persoanelor vaccinate anti-Covid

El a adăugat că „provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală obişnuită, în special la persoanele care au fost vaccinate, şi mai puţine simptome sistemice generale, cum ar fi greaţă, dureri musculare, diaree şi erupţii cutanate”.

Aceasta înseamnă că cele nouă simptome comune în rândul celor vaccinaţi conform respondenţilor care şi-au adăugat datele în aplicaţia ZOE Covid sunt:

  • rinoree (curgerea nasului),
  • durere în gât,
  • strănut,
  • durere de cap,
  • tuse, greaţă,
  • dureri musculare,
  • diaree,
  • erupţii cutanate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Cum se manifestă varianta Omicron la persoanele vaccinate anti-Covid. Simptomele care arată că eşti infectat