Antena Meniu Search
x

Video Valul 5 covid ar putea fi al copiilor. Un adolescent e la Terapie Intensivă, infectat şi cu tulpina Delta şi cu Omicron

Valul 5 s-ar putea transforma în valul copiilor! Este temerea medicilor care au început deja să pregătească spitalele de teama unui număr mare de infectări în rândul celor mici. În Bucureşti, numărul copiilor care ajung la spital cu simptome Covid a început deja să crească. Se pregăteşte un sistem de coordonare între toate spitalele de pediatrie care primesc copii cu Covid.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 20:34

Vezi și

8 copii sunt acum internaţi la terapie intensivă cu coronavirus. Patru la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Unul dintre ei ar fi putea fi infectat şi cu tulpina Delta, şi cu tulpina Omicron.

Sandu Sabina, medic specialist boli infecțioase: Avem un caz pentru care am făcut un PCR pentru tulpină. A ieșit o mutație Delta și o mutație Omicron, și am vorbit la Institutul Cantacuzino să ne facă și secventiere - adică următorul pas, să vedem dacă într-adevăr este tulpină Omicron sau nu. Este o mutație care aparține tulpinii Delta și o mutație care, într-adevăr, aparține tulpinii Omicron.

Specialiştii se tem că valul 5 ar putea fi valul copiilor

Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara: Experienţa din valul trecut. Foarte multe cazuri, mai mult de jumătate din cazuri s-au datorat netestării copiilor şi deschiderii şcolilor. Rugămintea noastră către părinţi este să îşi testeze copiii şi să nu îi ducă la şcoală simptomatici.

Pe acelaşi subiect

Ministrul sănătăţii a început să pregătească spitalele.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Nu există niciun fel de coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti pediatrice. La nivelul capitalei şi la nivelul ţării. Colegii noştri de aici sunt câteodata suprasolicitaţi tocmai pentru că ei nu colaborează cu celelalte spitale care sunt de copii sau secţii de pediatrie încât să existe o coordonare a accesului la servicii de pediatrie, la nivelul capitalei măcar. Sunt mai multe prezentări pentru copii infectaţi în ultima perioadă.

Ulici, manager spital: Numai anul trecut am tratat 441 de pacienți Covid pozitivi. Unele sunt cazuri grave.

Din totalul cazurilor de infectare cu Omicron de până acum, adică aproape 190, 14 au fost la copii. Primul caz de infectare cu noua varianta a unui copil a fost depistat în judeţul Argeş. Un bebeluş de un an, împreună cu mama lui nevaccinată, care s au întors din Anglia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Valul 5 covid ar putea fi al copiilor. Un adolescent e la Terapie Intensivă, infectat şi cu tulpina Delta şi cu Omicron