Antena Meniu Search
x

Directorul DSP Iași infirmă primul deces provocat de varianta Omicron, în România

Directorul DSP Iași infirmă faptul că s-a produs un prim deces provocat de varianta Omicron, în România, și anume cel al unei femei de 75 de ani, internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Vasile Cepoi spune că între cele 21 de persoane confirmate cu noua tulpină nu există niciun deces.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 11:50

Directorul DSP Iași infirmă primul deces provocat de varianta Omicron, în România - Profimedia

Vasile Cepoi a declarat, miercuri, că s-a verificat între persoanele confirmate cu tulpina Omicron și nu se regăsește niciun deces în lotul de 21 de pacienți.

"Noi am verificat dacă se regăsește vreuna din cele 21 de persoane care au fost confirmate cu infecția cu Omicron și am constatat că nu există niciun deces din acel grup. Vreau să precizez faptul că determinarea tulpinii Omicron nu se face pentru toți pacienții identificați cu infecția SARS-CoV-2 pentru că nu are nicio relevanță din punctul de vedere al atitudinii medicale. Se face pe un eșantion selectat pe criterii microbiologice pentru a determina dacă diseminarea infecției este comunitară sau nu", a spus directorul DSP Iași, potrivit Mediafax.

Femeia cu suspiciune de infecție cu Omicron nu era vaccinată și avea multiple comorbidități

O femeie de 75 de ani, cu suspiciune de infecție cu tulpina Omicron, a murit, marți noaptea, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Florin Roşu, pacienta de 75 de ani nu era vaccinată și avea multiple comorbidități.

Pe acelaşi subiect

"Pacienta, în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecție cu varianta Omicron, nevaccinată, cu multiple comorbidități: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală, în ciuda eforturilor și a tratamentului de înalt profesionalism, a decedat. Decesul a survenit în data de 17 ianuarie", a spus medicul ieșean.

Acesta a precizat că, deși nu există o confirmare prin secvențiere, există suspiciunea înaltă de infecție cu tulpina Omicron în cazul acestei paciente. Proba pentru secvențiere a fost trimisă la Institutul „Matei Balș” și până la sosirea rezultatului va dura câteva zile.

În cazul în care este vorba de tulpina Omicron, acesta este primul deces al unui pacient infectat cu noua tulpină în Iași și, implicit, în România, potrivit medicului Florin Roșu.

Bilanț coronavirus în România, 19 ianuarie

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în ultimele 25 de ore au fost înregistrate 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2

De asemenea, au fost raportate 58 decese, dintre care 2 anterioare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Directorul DSP Iași infirmă primul deces provocat de varianta Omicron, în România