Antena Meniu Search
x

Video Cum va arăta valul 4 al pandemiei de COVID în România și cât de probabil este să intrăm într-un nou lockdown

Valul patru al pandemiei începe să-și arate colții în țara noastră. Aproximativ 800 de oameni s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore. Avem deja și prima localitate din România care a intrat în scenariul roșu. Autoritățile sanitare se pregătesc pentru ce-i mai rău.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 25.08.2021, 12:01

Vezi și

România intră din nou în febra pandemiei, amenințată de un al patrulea val și pericolul sanitar se vede în cifre: astăzi au fost raportate 782 de cazuri noi de COVID. De opt ori mai multe decât în urmă cu o lună. Mai-marii din Sănătate se pregătesc deja de o nouă explozie a infectărilor.

Cum se pregătesc autoritățile pentru valul 4 de Covid

Ioana Mihăilă - ministrul Sănătății: ”Am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară, centralizat de fiecare DSP. Am solicitat necesarul de personal, care să completeze ce există acum în secțiile ATI”.

Raed Arafat - șeful DSU: ”Noi am solicitat UPU sa se pregateasca pe partea de investigații și circuite”

Pe acelaşi subiect

205 bolnavi se luptă acum între viață și moarte în secțiile de Terapie Intensivă. Un număr care a tot crescut de la o zi la alta.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: ”In scenariul cel mai rau posibil, INSP apreciaza ca s-ar putea sa ajungem la aproximativ 4000 pacienţi spitalizaţi in perioadele de varf pandemic. Nu ne așteptăm să mai umplem secțiile de adulți ca în valul 3”.

O localitate din Cluj a intrat în scenariul roșu

La acest moment, avem disponibile 340 de paturi la ATI, pentru adulți, iar 110 pentru copii. Pentru cei din urmă, locurile pot fi suplimentate până la 1.600. Mai ales că varianta Delta e mult mai agresivă cu tinerii. Rămâne o singură întrebare: valul 4 vine și cu lockdown?

Raed Arafat, șeful DSU: ”Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează, pentru că avem alte mijloace si alte posibilități”.

Mai precis, măsuri locale. Oamenii din Mărgău, comuna natală a lui Emil Boc, sunt primii care vor suporta din nou restricțiile. Asta după ce localitatea din județul Cluj a intrat în scenariul roşu cu o rată de infectare de 5,58 la mie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Cum va arăta valul 4 al pandemiei de COVID în România și cât de probabil este să intrăm într-un nou lockdown