Damville, regatul francez al ciocolatei. Secretele ciocolatierilor
Bine aţi venit în Normandia, o zonă din nordul Franţei, mai puţin cunoscută românilor, dar în care timpul are alte forme. Însă, nu vorbim acum de obiective turistice, ci de ciocolată. Pentru că da, am descoperit aici un adevărat regat al ciocolatei.
Bine aţi venit în Normandia, o zonă din nordul Franţei, mai puţin cunoscută românilor, dar în care timpul are alte forme. Însă, nu vorbim acum de obiective turistice, ci de ciocolată. Pentru că da, am descoperit aici un adevărat regat al ciocolatei.
În Damville se produce una din cele mai bune ciocolate din lume. L-am întâlnit aici pe Marc, un francez veritabil, care duce mai departe tot ce a construit familia sa de o viaţă.
În 1948 bunicul lui Marc, ajutat de soţia lui, începea să facă praline. În trei ani, delicatesele aveau să ajungă pe rafturile tuturor magazinelor de lux din Paris.
Aproximativ 160 de toane de boabe de cacao, cultivate din ţări precum Madagascar, Columbia, Mexic sau Papua Noua Guinee, trec zilnic prin mâinile lor. Toate ingredientele folosite de ei sunt naturale, iar conţinutul de zahăr nu trece niciodată de 1%.
Dar şi cea mai sănătoasă. Specialiştii spun că ciocolata de plantaţie are beneficii asupra sistemului cardiovascular iar mulţumită antioxidanţilor are efect benefic şi asupra ficatului. Ba scade chiar şi nivelul stresului. Vă reamintim, pentru a alege corect ciocolata din magazine, trebuie să vă uitaţi pe etichetă. Varianta cea mai bună este cea care are un procent de 70% cacao.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰