Antena Meniu Search
x

Doar 3 paturi libere pentru pacienţii COVID, în secţiile ATI din întreaga ţară

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a publicat situaţia paturilor libere de pe secţiile de Terapie Intensivă din ţară. Astfel, la nivel naţional, duminică mai sunt disponibile 3 paturi ATI, altele decât cele rezervate pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi infectate cu virusul SARS-COV-2. Zilele trecute, în secţiile ATI din România nu mai era niciun pat liber.

de Redactia Observator

la 10.10.2021, 13:39

Doar trei paturi ATI libere pentru pacienţii COVID în întreaga ţară. În Bucureşti mai sunt două locuri
Doar trei paturi ATI libere pentru pacienţii COVID în întreaga ţară. În Bucureşti mai sunt două locuri - Profimedia

După creşterea numărului de cazuri noi, România se confruntă cu o nouă criză a paturilor ATI. În secţiile de Terapie Intensivă din ţară mai sunt disponibile, în total, 3 locuri pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, în data de 10 octombrie 2021, la nivel național sunt 1.534 de paturi ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 332 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 139 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1.603 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. 

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Locuri libere la Terapie Intensivă

În România, mai sunt paturi ATI libere în Capitală şi judeţul Constanţa, după cum urmează: Constanţa (1 pat neocupat), Bucureşti (2 paturi neocupate).

Pe acelaşi subiect

Bilanţ COVID-19 România

Duminică, 10 octombrie, în România au fost raportate 10.400 cazuri noi de COVID-19 şi 211 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 16.179. Dintre acestea, 1.603 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 447 sunt minori, 416 fiind internați în secții și 31 la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Doar 3 paturi libere pentru pacienţii COVID, în secţiile ATI din întreaga ţară