Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi noi suspecţi de coronavirus în România. Un bărbat şi o femeie, abia veniţi din străinătate, izolaţi

Doi noi suspecţi de coronavirus în România. Un bărbat şi o femeie, abia veniţi din străinătate, au fost izolaţi şi sunt supuşi testelor care să confirme sau nu dacă sunt infectaţi.

de Cosmin Stăniloiu

la 16.02.2020 , 10:05

Suspecţi de coronavirus Doi noi suspecţi de coronavirus în România. Un bărbat şi o femeie, abia veniţi din străinătate, izolaţi - Captură video
  • Două noi cazuri de suspiciune de infectare cu coronavirus, în România.
  • Un bărbat şi o femeie abia veniţi din străinătate, izolaţi în spital.

Update: Femeie din Deva dusă la Timişoara a primit rezultatele testelor. Medicii spun că ea suferă de encefalită autoimună, boală care are simptome asemănătoare cu cele ale coranaviruslui.

Femeia e izolată din cauza encefalitei, iar suspiciunea de coronavirus nu se confirmă.

________________________________________________________________________

Articolul continuă după reclamă

Doi noi suspecţi de coronavirus în România. Un bărbat şi o femeie, abia veniţi din străinătate, au fost izolaţi şi sunt supuşi testelor care să confirme sau nu dacă sunt infectaţi.

Pe acelaşi subiect

Un pacient suspect de infectare cu coronavirus a fost internat sâmbătă seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare.

Este vorba despre un bărbat sosit recent din Italia, unde a declarat că avut contact cu cetăţeni chinezi. Potrivit propriilor declaraţii, chinezii nu erau bolnavi, însă el prezintă simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătorul virusului mortal.

Totuşi, pentru a evita orice risc, medicii de la UPU Satu Mare au luat măsurile specifice de protecţie conform protocolului în asemenea cazuri şi au dispus transportarea şi izolarea sa la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean, unde i se vor face analize suplimentare şi va fi ţinut sub monitorizare permanentă.

Suspectă de coronavirus la Deva

O femeie în vârstă de 56 de ani din Deva, care s-a întors în 13 februarie din Thailanda, este suspectă de infecţie cu COVID 19, fiind transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde este supusă testelor.

”Pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus””, anunţă Prefectura Hunedoara.

O Autospecială Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timişoara în condiţii speciale. 

După efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare realizat de echipajul  CBRN (Cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş.

Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni.

În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Sănătate » Doi noi suspecţi de coronavirus în România. Un bărbat şi o femeie, abia veniţi din străinătate, izolaţi