Antena Meniu Search
x

Video Dosarul electronic de sănătate e din nou funcţional. Pacienţii pot şterge anumite date personale

Dosarul electronic de sănătate al pacientului este din nou funcţional, după trei ani în care a fost blocat. Aici sunt trecute toate informaţiile relevante despre starea de sănătate a pacientului. Însă aceştia pot alege să şteargă sau să facă anonime anumite date.

de Adrian Obreja

la 06.01.2022, 08:32

Vezi și

Dosarul electronic de sănătate conţine informaţii foarte importante despre starea de sănătate a pacienţilor. E vorba despre alergii, dispozitive medicale interne, transplanturi, istoricul bolilor, rezultatele analizelor sau chiar imunizările. Sunt informaţii esenţiale pe baza cărora medicii pot pune un diagnostic sau pot prescrie medicaţia pentru un pacient.

Pacienţii pot şterge anumite date din dosar

Foarte important de menţionat este faptul că fiecare pacient poate decide care dintre toate aceste informaţii pot fi publice şi care ar putea fi şterse. Cât despre accesarea lui, se poate face foarte simplu, de pe un telefon, tabletă sau laptop, accesând pagina de internet des-cnas.ro. Acolo este nevoie de codul numeric personal (CNP) pentru autentificare şi de setarea unei parole pentru a avea acces tot timpul la dorasul de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Sanatate » Dosarul electronic de sănătate e din nou funcţional. Pacienţii pot şterge anumite date personale