Antena Meniu Search
x

Vaccinarea, obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani, în Italia. Guvernul ar putea adopta măsura

Guvernul italian s-a întrunit pentru a discuta despre posibilitatea ca vaccinurile să devină obligatorii pentru cei peste 60 de ani, printre o serie de alte măsuri de sănătate noi, pe măsură ce cazurile de Covid continuă să crească, la fel şi numărul spitalizărilor.

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 19:03

Vaccinarea persoanelor peste 60 de ani ar putea deveni obligatorie
Vaccinarea persoanelor peste 60 de ani ar putea deveni obligatorie - Shutterstock

Discuțiile au început cu privire la cea mai recentă modificare a măsurilor naționale de sănătate Covid-19 în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului, Italia a raportat marți un record de 170.000 de cazuri . Acesta va fi al treilea decret Covid după ce guvernul a introdus deja două decrete anterioare în tot atâtea săptămâni, scrie Thelocal.it.

În proiectul de decret este inclusă propunerea de a face vaccinurile obligatorii pentru cei mai fragili membri ai societății cu cel mai mare risc de a se îmbolnăvi grav de Covid – cei peste 60 de ani.  Partidul de extremă dreapta Liga este în favoarea unui mandat de vaccinare pentru această grupă de vârstă. Ministrul Turismului, Massimo Garavaglia, a spus că acest lucru ar fi „tocmai pentru a proteja cele mai fragile segmente ale populației”, relatează agenția de presă Ansa .

Doar  personalul medical, poliția, profesorii și lucrătorii serviciilor de urgență sunt supuși vaccinărilor obligatorii în prezent. Deși aceasta este o posibilitate pentru tot personalul, este de așteptat ca guvernul să aprobe extinderea cerinței privind certificatul de super sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Vaccinarea, obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani, în Italia. Guvernul ar putea adopta măsura